Acasă > Politica > Senatul a respins cererea senatorului USR de Timiș, Nicu Fălcoi, de a deschide un cabinet parlamentar la Turnu Severin

Senatul a respins cererea senatorului USR de Timiș, Nicu Fălcoi, de a deschide un cabinet parlamentar la Turnu Severin

Senatorul USR de Timiș, Nicu Fălcoi, a depus la Biroul Permanent al Senatului o cerere pentru deschiderea unui cabinet parlamentar în Drobeta Turnu Severin, dar a solicitarea sa a fost respinsă.

Deși era doar o formalitate, senatorii avânt libertatea să își deschidă cabinet parlamentar oriunde doresc aceștia să reprezinte cetățenii, iar acest cabinet nu aducea nici  o cheltuială în plus deoarece toate cheltuielile ar fi fost suportate din aceeași sumă pe care o avea la dispoziție și până acum, cererea i-a fost respinsă, susține senatorul USR.

Uniunea Salvați România nu a fost obținut nici un mandat de parlamentar in județul Mehedinți.

În opinia parlamentarului de Timiș, demersul său este unul „perfect legal, prevăzut ca atare în regulamentul celor două Camere ale Parlamentului”.

“Încă și mai revoltătoare decât acest refuz motivat politic și complet lipsit de fair play este sfidarea regulamentului care prevede că, la solicitarea reprezentanților unei formațiuni politice, orice parlamentar are dreptul să își deschidă un birou parlamentar într-un județ în care formațiunea respectivă nu are reprezentare în Parlament, tocmai pentru a le oferi cetățenilor din acel județ posibilitatea de a relaționa nemijlocit cu parlamentarii și de a le comunica problemele cu care se confruntă”, scrie, pe contul său de Facebook, senatorul de Timiș.

„Chiar dacă în Mehedinți USR nu are nici un parlamentar, cei 43 de parlamentari USR reprezintă toată populația României, inclusiv județul Mehedinți. Vom depune toate eforturile ca locuitorii județului Mehedinți să poată fi reprezentați cât mai direct, și se vor întâlni cu aceștia chiar și în stradă dacă e nevoie. Vom trece peste toate obstacolele”, spun și reprezentanții USR Mehedinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *