Acasă > Știri > Cât de dificilă a fost intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului din Parcul Naţional Domogled

Cât de dificilă a fost intervenția pompierilor pentru lichidarea incendiului din Parcul Naţional Domogled

Timp de cinci zile, peste 200 de pompieri din cadrul ISU “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi au intervenit pentru lichidarea incendiului izbucnit  marţi, 18 iulie, la litiera şi fondul forestier din Parcul Național Domogled – Valea Cernei.

Intervenţia s-a desfăşurat pe două componente: o componentă terestră şi o componentă aeriană, fiind una foarte dificilă, atât din cauza terenului deosebit de accidentat, deplasarea forţelor în dispozitivul de intervenţie făcându-se pe jos, cât şi de prezenţa în zonă a viperelor.

În misiunea pentru limitarea  şi stingerea incendiului, forţele de intervenţie au avut de parcurs, zilnic, o distanţă de circa 12 km, cu o durată de mers de circa patru ore, salvatorii acţionând cu ajutorul sacilor stingători și al uneltelor genistice.

În lupta cu focul, pompierii au fost sprijiniţi de un elicopter al Inspectoratului General de Aviație dotat cu dispozitivul de stins incendii “Bambi Buchet”, precum şi de rangeri ai Parcului Național  Domogled – Valea Cernei, angajați ai Ocolului Silvic Tarnița, dar şi de colegii lor jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mehedinţi.

În cele cinci zile de manifestare a incendiului, care a izbucnit  vineri, 18 iulie, ora 14.45, fiind stins sâmbătă, 22 iulie, ora 14.40, au fost cuprinse de flăcări circa 35 ha de litieră și coronament, în pădurea de foioase și rășinoase, fiind afectat, în special, pinul negru de Banat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *