Acasă > Sport > Fotbal > Ultimele pregătiri înainte de meciul cu AC Milan

Ultimele pregătiri înainte de meciul cu AC Milan

Agitație mare în frumosul oraș de la Dunăre, dar mai ales pe stadionul din Drobeta Turnu Severin care joi, 27 iulie, va găzdui cel mai important meci de la inaugurare, dintre CSU Craiova și AC Milan, în turul III din preliminariile Europa League.

 

Pregătirile pentru meciul de joi sunt pe ultima sută de metri. Pe Stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin totul lucește de curățenie, angajații având grijă ca oaspeții să fie primiți așa cum se cuvine.

Angajații făceau miercuri ultimele retușuri, se ștergeau geamurile și praful, se făceau ultimele verificări la instalațiile electrice și de internet.

La primele ore ale dimineții, primarul orașului, Marius Screciu, a ținut să verifice la fața locului stadiul pregătirilor. Este cel mai important meci de fotbal din istoria orașului și a vrut să se asigure că totul este pus la punct din punct de vedere al rigorilor impuse de UEFA.

„Este o bucurie pentru noi ca oraș să găzduim un astfel de meci cu o echipă extraordinară, cu tradiție. Din momentul în care s-a stras la sorți și până astăzi se vorbește enorm de Turnu Severin. Noi suntem pregătiți, gazonul este tuns, tribunele sunt curate, avem oameni la curățenie, pe pistă. Mai avem și mâine o zi la dispoziție, dar astăzi putem spune că lucrurile sunt în regulă, meciul poate începe la orice oră și în orice moment. Am întrerupt o parte din lucrările pe care le aveam pe lângă stadion, mâine le întrerupem pe toate, am reparat ce trebuia reparat. Vom închide circulația în zonă de mâine”, a declarat primarul Severinului, Marius Screciu.

Joi, 27 iulie, la meciul dintre milanezi și Universitatea Craiova vor fi pe stadion aproximativ 16.000 de spectatori, un număr record pentru Drobeta Turnu Severin.  Dintre aceștia, circa 500-600 sunt suporterii echipe milaneze.

„Cei care s-au ocupat de distribuirea biletelor au fost organizatorii, echipa CS Universitatea Craiova. În acest moment capacitatea stadionului este undeva la 18.000 de locuri, dar conform normelor UEFA 10 la sută nu se vând din bilete, deci s-au pus în vânzare circa 16.000 de bilete. Vreau să vă spun că la această oră casa este închisă, toate biletele sunt vândute. Din informațiile mele este cel mai mare număr de spectatori care au venit la un meci la Drobeta Turnu Severin”, a mai spus primarul Screciu.

Severinenii pariază pentru AC Milan

Deși severinenii și-ar dori o victorie pentru echipa din Bănie spun că șansele sunt extrem de mici în confruntarea cu colosul AC Milan. „Am pariat pentru Milan, nu cred că Universitatea ar putea să-i învingă pe milanezi, care au jucători de milioane de euro. Aștept cu mare interes meciul”, spune un severinean care a băgat un bilet la o casă de pariuri din Turnu Severin. „Pentru mine, ca om care iubesc fotbalul, este evenimentul anului. Nu credeam că voi vedea în orașul nostru vedetele de la Milan, este ceva formidabil”, spune un alt severinean care a pariat tot pentru AC Milan.

Hotelurile sunt pline

Nu doar casele de pariuri din Turnu Severin se bucură de încasări bune în aceste zile. Profituri frumoase vor avea și terasele și restaurantele din municipiu. Poate cei mai câștigați sunt proprietarii hotelurilor și pensiunilor din oraș, care au toate camerele rezervate. Cine ajunge zilele aceste în oraș nu găsește o cameră liberă la nicio unitate hotelieră.

„În acest moment nu mai avem nicio cameră disponibilă pentru data de 27 iulie. Avem foarte multe rezervări și din Italia, dar și din alte state europene prin diverse agenții. Sunt rezervări făcute poate și cu două-trei săptămîni în urmă, în schimb fluxul cel mare a venit pe ultima sută d emetri, în ultimele două-trei zile. Noi avem bucătăria pregătită atât pentru meniuri internaționale, cât și pentru specific românesc. Orice își doresc oaspeții noștri să servească, noi le putem satisface doleanțele”, spune Delia Giubega, șef de recepție la Hotelul Continental din Drobeta Turnu Severin.

Programul milanezilor în România:
Miercuri
15:00 – sosirea pe aeroportul din Craiova
16:00 – cazare la hotelul Golden House din Craiova
19:00 – conferința de presă
Joi:
08:00 – plecarea din Craiova spre Severin
10:00 – cazarea în Severin
11:30 – antrenament oficial
19:00 – plecarea de la hotel la stadion
21:00 – meciul contra Craiovei
Vineri:
00:00 – plecarea din Severin spre Craiova
04:00 – decolarea de pe aeroportul din Craiova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *