Acasă > Știri > Grupare specializată în operațiuni ilegale cu cannabis la Gruia, destructurată

Grupare specializată în operațiuni ilegale cu cannabis la Gruia, destructurată

Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi spun că pe raza județului Mehedinți, respectiv a satului Poiana Gruii, pe o suprafaţă de 4.000 m2, a fost înfiinţată o cultură de cannabis,  plantele fiind cultivate simetric, pe 13 rânduri, la o distanță de 50-60 de centimetri între ele.

Plantele cu o înălțime de 1,5 metri  se aflau în ultima etapă a vegetației înainte de recoltare. De asemenea la cultura respectivă a fost identificată și o instalație de irigat, în sistem de picurare, ce asigura irigarea plantelor.

Plantele de cannabis identificate au fost plantate și întreținute de către un suspect, în vârstă de 38 de ani, pe terenul bunicului său (la care locuieşte fără forme legale), la cererea unui cetățean italian originar din Napoli, pentru care a lucrat în perioada 2012-2016.

Pentru  lucrările de întreţinere (în general curăţare a buruienilor), suspectul a fost ajutat de către tatăl său precum  şi de către alte persoane din sat pe care le-a plătit cu ziua.

Pe perioada verii, suspectul  a păzit în permanenţă plantaţia de cannabis, acesta având montat şi un cort la marginea plantaţiei iar în prezent asigura paza din autoturismul său.

De asemenea, în urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat că suspectul a cumpărat  în luna iulie a acestui an, o locuinţă la marginea satului Poiana Gruii, la circa 500 m de plantaţia de cannabis, locuinţa urmând a fi folosită pentru a prelucra plantele de cannabis ce vor fi recoltate.

Vineri, 28 septembrie, în jurul orei 10:00 procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinţi au acţionat pentru prinderea în flagrant a suspecţilor, respectiv  doi cetăţeni italieni și trei cetăţeni români.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate in vederea confiscării aproximativ 2 tone de cannabis.

La sediul DIICOT Biroul Teritorial Mehedinţi au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 11 persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

La acțiune au participat și polițiști de combatere a criminalității organizate din  Craiova, ai Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinţi, precum și jandarmi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *