Acasă > Știri > Pățania unui ambulanțier din Mehedinți, amendat cu 870 de lei de poliție pentru că a lovit un porc mistreț

Pățania unui ambulanțier din Mehedinți, amendat cu 870 de lei de poliție pentru că a lovit un porc mistreț

Un ambulanţier din Mehedinţi a fost amendat cu 870 de lei de un poliţist, pentru că în timp ce se deplasa în viteză către un pacient  în stare gravă la Gârla Mare a lovit un porc mistreţ care i-a ieşit în cale.

Păţania s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, 17 septembrie. Fusese solicitată o ambulanţă la un pacient cu epistaxis din Gârla Mare, aşa că la faţa locului a fost trimisă ambulanţa cea mai apropiată de caz, cea de la Cujmir.

Ambulanțierul Alinuș Nărămzoiu împreună cu asistenta medicală au plecat în grabă spre pacient, în jurul orei 0,40, numai că la nici zece minute de la plecare, între Vrata și Gârla Mare, i-a sărit în față un porc mistreț.

„Între Vrata și Gârla Mare mi-a sărit un porc mistreț în față, în doi metri, am frânat, dar nu am putut să-l evit, mi-a spart bara, mi-a spart radiatorul. Lângă mine a oprit și o mașină a poliției de frontieră și m-au întrebat ce s-a întâmplat. Am sunat la 112, a venit o domnișoară polițistă, a sunat la rândul ei și a venit un alt polițist, am înțeles că este șeful de post de la Gârla Mare”, spune ambulanțierul.

Între timp a fost anunțată conducerea Ambulanței despre accident pentru că la pacientul de la Gârla Mare trebuia trimisă o altă ambulanță, cea implicată în accident fiind grav avariată. Nici prin cap nu i-a trecut șoferului de pe Ambulanță că avea să dea declarații împreună cu colega sa timp de aproape cinci ore.

“Noi între timp luasem legătura cu domnul director tehnic al Ambulanței, ne-a spus să găsim o mașină să mergem la Cujmir să luăm altă ambulanță care este în stație să ne deplasăm la caz. Domnul polițist a spus că dacă părăsim locul accidentului ne face dosar penal pentru braconaj. I-am dat să vorbească cu domnul director tehnic, i-a vorbit foarte urât, a dat telefonul la o parte, nu a vrut să vorbească”, povestește Alinuș Nărămzoiu.

Omul mai spune că polițistul i-a solicitat insistent să se deplaseze la sediul Poliției din Vânju Mare pentru a fi testat cu etilotestul, dar în final au mers la Stația de Ambulanță din Cujmir pentru continuarea cercetărilor care s-au finalizat undeva în jurul orei 5,30 și unde a și fost testat.

“În final, m-a amendat, a zis că de ce nu am evitat porcul, că nu am știut să adaptez viteza la condițiile de drum. <<Păi, domnule, dacă eram în misiune mă duceam la Gârla Mare să salvez o viață de om, eu mă uitam prin boscheți, în stânga, în dreapta, în afara localității, cu 40-50 la oră ca să evit un porc?>>”, mai spune Alin Nărămzoiu. Ambulanțierul a fost amendat cu 870 de lei și 6 puncte penalizare pentru neadaptarea vitezei la condițiile de drum.

O altă ambulanță trimisă la pacient

La pacientul de la Gârla Mare a fost trimisă o ambulanță de la Drobeta Turnu Severin, adică de la o distanță de circa 70 de kilometri de caz.

Marți dimineață, ambulanțierul a venit la Drobeta Turnu Severin să plătească amenda, dar este hotărât să conteste în instanță procesul-verbal, având sprijinul conducerii Serviciului Județean de Ambulanță Mehedinți. Omul spune că a fost nevoit să se împrumute de bani pentru a achita această amendă fiindcă la fel ca orice părinte care are copii la facultate a avut cheltuieli în aceste zile cu fiica sa, studentă la Facultatea de Medicină din Timișoara: „Ieri dimineață fata mea a plecat la facultate și am fost nevoit să mă împrumut de bani. Fata mea a zis că o să-i scrie donului inspector șef al IPJ Mehedinți ce face subalternul său, că nu a avut bani să plece la facultate”.

Cu privire la acest caz, IPJ Mehedinți menționează sec într-un comunicat de presă că “la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinţi se efectuează verificări interne cu privire la modul de acţiune al poliţiştilor”.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *