Acasă > Știri > Manifestări de Ziua Poliției de Frontieră Române și la Turnu Severin

Manifestări de Ziua Poliției de Frontieră Române și la Turnu Severin

Momente încărcate de emoție în rândul polițiștilor de frontieră mehedințeni, care vineri au marcat printr-o serie de evenimente Ziua Poliției de Frontieră Române ce se sărbătorește în fiecare an la data de 24 iulie.

24 iulie are o semnificaţie deosebită pentru cei ce se află la frontierele ţării. Poliţiştii de frontieră mehedinţeni sărbătoresc anul acesta 153 de ani de când domnitorul A.I. Cuza a unificat prin Decretul nr 893 din 24 iulie 1864 instituţiile grănicereşti din Moldova şi Ţara Românească punând,  bazele unui sistem modern  de pază a hotarelor ţării.

„Sărbătorim 153 de ani de existenţă instituţională, de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a unit cele două regimente grănicereşti Muntenia şi Moldova într-o singură structură, cea a grănicerilor”, a declarat comisarul şef Valeriu Pera, purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi.

Un exerciţiu demonstrativ cu câinii de serviciu a strâns ropote de aplauze din partea asistenţei. Câinii au demonstrat că sunt parteneri de nădejde ai poliţiştilor de frontieră, gata să-i apere în orice moment, dar şi să reţină infractorul la frontieră. A urmat apoi un exerciţiu efectuat de Detaşamentul de Intervenţie al Poliţiei de Frontieră Mehedinţi, urmărit cu sufletul la gură de cei prezenţi astăzi la eveniment.

Conducerea instituției a oferit diplome de onoare polițiștilor de frontieră care au încetat activitatea în ultimul an. Și-au primit distincțiile cu foarte mare emoție având în vedere că pentru aceștia Poliția de Frontieră a fost a doua familie. Diplome și cupe au fost oferite polițiștilor de frontieră cu bune rezultate la diverse competiții sportive organizate de MAI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *