Acasă > Știri > Grupare infracțională transfrontalieră specializată în furturi de panouri fotovoltaice din Italia, destructurată

Grupare infracțională transfrontalieră specializată în furturi de panouri fotovoltaice din Italia, destructurată

În urma cooperări dintre polițiștii români, italieni, germani și suedezi, a fost destructurată o grupare infracțională transfrontalieră specializată în furturi de panouri fotovoltaice de pe teritoriul Italiei.

În perioada 23 – 27 octombrie a.c., polițiști din cadrul I.P.J. Mehedinți și I.P.J. Gorj, cu sprijinul Direcției de Investigații Criminale din cadrul Poliției Române, în colaborare cu autoritățile judiciare italiene, au investigat activitatea ilicită a unei grupări infracționale transfrontaliere bănuite de furturi de panouri fotovoltaice din Italia.

Bunurile provenite din activitatea ilicită, derulată în perioada 2016-2017, ar fi fost valorificate în România, prejudiciul cauzat fiind de peste 300.000 de euro.

În urma schimbului de date operative între autoritățile române și italiene au fost puse în aplicare 7 mandate europene de arestare emise pe numele unor cetățeni români cu domiciliul pe raza județelor Mehedinți și Gorj și 4 mandate de percheziție domiciliară în baza cererii de asistență judiciară internațională.

În urma a 4 percheziții efectuate în Mehedinți, la data de 25 octombrie a.c., polițiștii au depistat și ridicat mai multe bunuri despre care există suspiciunea rezonabilă că ar proveni din furturi comise pe teritoriul Italiei sau al altor state membre ale Uniunii Europene.

Au fost reținute patru persoane, urmând ca acestea să fie prezentate în vederea predării către autoritățile italiene. În urma exploatării cu operativitate a datelor și informațiilor obținute de autoritățile române, pe teritoriul Italiei și Germaniei au fost depistate și reținute alte două persoane, iar o a treia persoană a fost arestată pe teritoriul Suediei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *