Acasă > Știri > Crimă la căminul de vârstnici din Bîcleș. Un bătrân în scaun cu rotile şi-a ucis colegul de cameră

Crimă la căminul de vârstnici din Bîcleș. Un bătrân în scaun cu rotile şi-a ucis colegul de cameră

Crimă într-un azil de bătrâni din județul Mehedinți. Un pacient într-un scaun cu rotile i-a luat viața colegului său de cameră imobilizat la pat. Angajații centrului au încercat să mușamalizeze cazul de teamă că vor fi acuzați de neglijență.

Fapta s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute în Centrul Rezidențial de Îngrijire și Asistență Medico-Socială pentru Persoanele Vârstnice cu Dizabilități Bîcleș. Pare greu de crezut că într-un astfel de centru cu pacienți de vârsta a treia și cu grave probleme de sănătate ar putea acea loc o crimă. Și totuși realitatea întrece orice imaginație.

Pe fondul unei stâri conflictuale, bătrânul criminal s-a ridicat din scaunul cu rotile peste victima (70 de ani) imobilizată la pat și pur și simplu a sufocat-o. Bietul bărbat nu a mai avut nicio șansă să se salveze.

A reușit doar atunci când angajații l-au găsit în agonie să dea din cap în semn aprobator atunci când a fost întrebat dacă a fost lovit de criminal.

”Din cercetările preliminare rezultă că victima a fost ucisă de un coleg de cameră. Inculpatul este în vârstă de 67 de ani, persoană cunoscută ca fiind agresivă. Din declarațiile martorilor audiați a rezultat că era deranjat de colegii de cameră, fie că tușeau, fie cădeau din pat și îl deranjau din somn. Unul din martori, pacient în centrul respectiv, care locuise anterior în aceeași cameră, a cerut conducerii să fie schimbat din cameră deoarece îi era frică de inculpat, care îl amenința frecvent că îl va bate. (…) Dimineața personalul medical a constatat că victima avea o plagă la mâna stângă, partea dorsală a palmei, cel mai probbail în cursul altercației respective, branula pe care o avea pentru administrarea de medicamente i s-a smuls și a împrăștiat cu sânge podeaua, cearșaful și parțial peretele”, a precizat procurorul Fănică Cercel de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Județean Mehedinți.

În loc să anunțe autoritățile despre cele petrecute, angajații centrului au încercat să ascundă crima și chiar au distrus o parte din probe.

”Fără să anunțe organele de poliție au procedat la toaletarea cadavrului, l-au depus la morga centrului de asistență, așteptând să vină medicul unității să constate decesul, dar au purces și la toaletizarea încăperii, respectiv au schimbat lenjeria, au schimbat-o, au spălat hainele decedatului, au încercat să șteargă sângele de pe perete, iar constatând că nu dispar urmele de sânge au dat cu puțină lavabilă”, explică procurorul Cercel.

Bărbatul a fost arestat pentru 30 de zile sub acuzația de omor, iar angajații centrului sunt cercetați pentru că au ascuns probele și chiar le-au distrus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *