Acasă > Educație > Maria Bebec de la CN Traian, premiul I la olimpiada internațională de franceză

Maria Bebec de la CN Traian, premiul I la olimpiada internațională de franceză

Colegiul Național Traian, un liceu de top din Drobeta Turnu Severin, are noi motive de mândrie datorită performanței obținute de la eleva Maria Bebec. Aceasta a obținut premiul I la proba orală pe echipe la olimpiada internațională de franceză, care a avut loc recent în Armenia.

FOTO Eleva Maria Bebec alături de profesoara Mihaela Bălu

A treia ediție a Olimpiadei Internaționale de Limba Franceză (Aghveran, Armenia) a a reunit elevi cu performanțe la limba franceză din 6 țări membre ale Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF): Albania, Armenia, Bulgaria, Macedonia, Republica Moldova și România. Elevii români au obținut opt premii în Armenia, iar unul din aceste premii a fost câștigat de Maria Bebec, elevă la Colegiul Național Traian din Drobeta Turnu Severin.

„Ne bucurăm că Liceul Traian a fost reprezentat cu succes la acest nivel competițional, premiul I la faza internațională a olimpiadei de franceză este o performanță deosebită. De aceea, merită toate felicitările noastre, Maria, doamna profesor îndrumător Mihaela Bălu, dar și familia care a susținut-o și a sprijinit-o permanent”, spune Iuliana Gimoiu, directorul Colegiului Național Traian.

„Totul vine de la sine”

Maria Bebec (17 ani), elevă în clasa a XII-a, spune că subiectele au fost dificile, pregătirea temeinică și pasiunea pentru această materie și-au spus cuvântul:

„Lotul României a adus opt premii, în ceea ce mă privește am ocupat locul I la nivelul B2, la proba orală pe echipe, unde am avut de pregătit o dezbatere publică pe tema ecologiei. Competiția a fost acerbă, însă am apreciat faptul că între participanți nu s-a simțit acest lucru, a fost echitate și toți ne-am înțeles foarte bine. Nivelul subiectelor a fost ridicat însă am avut privilegiul, aș putea spune, de a fi pregătiți de profesori excelenți și de a lua parte la stagiul de pregătire de la Alexandria, unde am fost puși în temă cu subiectele. Pentru mine limba franceză reprezintă o pasiune așa că nu aș putea contoriza timpul, totul vine de la sine”.

Pregătită de profesoara Mihaela Bălu

Performanțea olimpicei de la Turnu Severin se datorează evident și profesorului îndrumător de la Colegiul Național Traian, Mihaela Bălu, pentru care Maria Bebec are numai cuvinte de mulțumire.

„Aș vrea să-i mulțumesc doamnei mele profesoare Mihaela Bălu, care mă îndrumă și mă susține necondiționat de aproape opt ani. Pasiunea pentru limba franceză mi-a fost insuflată de mama mea, care vorbește la rândul ei vorbește limba franceză și când eram mică îmi relata fel și fel de întâmplări în limba franceză și ascultam împreună muzică în limba lui Moliere”, spune eleva de la CN Traian.

Atât profesoara Mihaela Bălu, cât și colegii săi sunt bucuroși pentru premiul obținut de Maria, dar nu au fost surprinși de acest rezultat. „Am pregătit-o din clasa a V-a și cred că orice profesor ar fi mândru să aibă un asemenea elev. Maria este un copil dornic de cunoaștere, un copil care învață cu ușurință orice și a fost o plăcere să lucrăm împreună”, declară profesoara Mihaela Bălu.

„Pentru mine Maria nu este doar o colegă, ci o adevărată prietenă, o persoană în care pot avea încredere, este ca o soră. Sunt foarte mândră de performanța ei și nu mă surprinde pentru că întotdeauna a fost cel mai bun copil din clasă”, spune eleva Cătălina Trașcă, colegă de clasă.

„Eu o cunosc pe Maria de foarte mult timp și întotdeauna a fost un copil exemplar și o prietenă foarte bună. Este un copil foarte comunicativ și mereu ne ajută pe noi colegii. Rezultatul ei este o bucurie pentru noi toți”, zice și  Alexandra Mocioiu, o altă colegă de clasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *