Acasă > Editorial > SĂ NU FIM RĂI!

SĂ NU FIM RĂI!

Fiind în Săptămâna Patimilor, m-am străduit să-mi cenzurez expresiile, deși situația mă revoltă. Profund… Văd fel și fel de opinii exprimate, aud și mai multe, analizez în contextul în care Lumea, așa cum o știm, se prăbușește sub mușcătura perfidă a unui virus fabricat în laboratoarele chinezești. De mai bine de 150 de ani, toate cancelariile diplomatice, care au oarece consistență, avertizează că stabilitatea Lumii poate fi periclitată grav de politica Chinei. Nimeni n-a luat în serios treaba asta… Și, iată… Ce mă revoltă, în situația asta, este condiția indusă de națiune ostracizată, ținută în case de o voință malefică, doritoare de a ne face rău. Nu este, deloc, așa! La cât de fragil este sistemul nostru sanitar (n-o să dezvolt aici vina politicului sau a sindicatelor, nu cred că este momentul!), fără măsurile de izolare n-am fi făcut față la săpatul gropilor comune!!! De asta nu-i înțeleg pe cei care cer, imperios, să se relaxeze restricțiile de circulație. Bine, politicienii de stânga, vor să facă pe plac rromilor (un lider al acestei comunități din Țăndărei spunea, pe o rețea de socializare, că ”ne batem cu Kuweitul”-așa-i spun ei coronavirusului Coveid-19!), interlopilor, profitorilor, celor săraci cu duhul, cerșetorilor,… Ăștia-s masa lor de votanți. Nu-i de neglijat nici dorința lor de a pune în traista adversarilor un val de decese, un nor de ură și nenorocire… Fariseic, s-au transformat în creștini habotnici, deși, majoritatea nici nu știu să se închine corect, fie fac Semnul Crucii strâmb, fie nu-L fac întreg. Astfel, citesc o petiție on-line în care se spune ”Hristos este în mijlocul nostru” și ne va feri de perfidul virus, așa că să nesocotim restricțiile și să mergem la Slujba de Înviere. Conform spuselor părintelui Nicolae Steinhart, Mântuitorul ne învață să fim buni, smeriți, dar nicidecum să fim proști! Violența atacurilor foștilor atei îmbrăcați în haina falsei cucernicii este dublată de răimea celor săraci cu duhul. Răutatea vine din prostie, așa că să nu fim răi! Nu luați Numele Domnului în deșert, nu huliți și nu îmbrăcați dorințele voastre, răutatea voastră, în greșite interpretări ale Cuvântului Său. Când Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române spune să stați în case, știe ce spune! Când Papa ține Superba Slujbă de Paști într-o catedrală goală și în fața unei piețe goale, o face în deplină cunoștință de cauză. Sigur, sunt și călugări sau preoți exaltați, dar foarte puțini…. Admițând că vi s-ar împlini voința celor care vreți să scoateți oamenii în stradă, vă asumați consecințele? Adică, mii, sau zeci de mii de morți, de infectați și de zăcași în spitalele care nu mai fac față? Sigur că nu, atunci veți da vina tot pe guvernanți și pe Johannis, că este la modă… Cum scriam mai sus, fiind în Săptămâna Patimilor, mă feresc de expresii prea tari, dar zic și eu: SĂ NU FIM RĂI!

Marius CILIBIA

2 thoughts on “SĂ NU FIM RĂI!

  1. Logica este buna, indemnul (Nu fiti rai!) cred ca este cam slab. Cei care sint rai nu prea tin cont de astfel de indemnuri, din contra, s-ar putea sa fie si mai zgindariti sa fie rai… Poate ca indemnul ar fi sunat mai bine (ar fi cistigat mai multa audienta) daca s-ar fi folosit termenul din dreapta al egalitatii NU FITI RAI! = FITI DESTEPTI! Sau, cred, cu mult mai bine, si mai pe intelesul audientei-tinta ar fi fost sa fie utilizat tot termenul din dreapta al continuarii egalitatii de mai sus, adica NU FITI RAI! = FITI DESTEPTI! = NU FITI TIMPITI! Poate atunci ar fi existat o rezonanta mai puternica in cutia craniana (partial goala) a respectivilor…

  2. Pentru mine, articolele dvs. sint mult mai savuroase decit emisiunile de pe TV Galaxy. Ma bucur sincer de acest articol… La mai multe!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *