Acasă > Editorial > DRAGNEA ȘI CLICA LUI NE SCOT DIN EUROPA!

DRAGNEA ȘI CLICA LUI NE SCOT DIN EUROPA!

La câte prostii am auzit zilele astea, mi se prăbușește convingerea că românul ar fi abil, descurcăreț, inventiv… Pur și simplu, la cum se procedează la vârful conducerii Statului, n-avem cum să mai rezistăm în Uniunea Europeană! Ceea ce mă cutremură, însă, este convingerea celor mulți și simpli, devoalată de platitudinea și vehemența argumentelor folosite, că e bine ce ni se întâmplă. Se vehiculează aceleași lozinci fals-patriotarde de acum zeci de ani, că nu îngenunchem, că nu ne vindem… În fapt, Tăriceanu și Năstase s-au TÂRÂT în fața celor de la NATO și UE să ne ia la sânul lor, iar România, prin reprezentanții săi, ȘI-A ASUMAT niște obligații, pe care, cu toții, le-am acceptat la vremea respectivă. În multe domenii, privind suveranitatea economică și politică, nu ne-am vândut, ne-am oferit DEGEABA… Așa că argumentele cu neîngenuncherea și nevânzarea nu mai au nicio legătură cu realitatea… Cert este că una dintre OBLIGAȚIILE PE CARE NI LE-AM ASUMAT este aceea de NEAMESTEC AL POLITICULUI ÎN JUSTIȚIE!!! Ori, din 2012 încoace, în toate rapoartele MCV suntem acuzați tocmai de nesusținere a organismelor și instituțiilor abilitate, în lupta împotriva corupției și de ingerințe ale Politicului în Justiție… Acum, prin decizia cel puțin ciudată a CCR, Justiția este la bunul plac al Ministrului de resort, adică al unui PERSONAJ POLITIC, INTERESAT ȘI SUBORDONAT POLITIC, indiferent cum s-ar numi el și de cine ar fi propulsat în respectivul fotoliu… Am luat modelul Poloniei, Cehiei și Ungariei! Numai că, între timp, Polonia și Cehia, speriate de eventualele sancțiuni venite din parte UE, și-au revizuit atitudinea, revenind la normal. Ungaria face un balet, încă acceptat, dar nici nu a călcat strâmb, cum am făcut-o noi… Ia gândiți, oameni buni, cum ar fi să ne izoleze UE și să mai avem schimburi comerciale doar cu Turcia, Kazahstan, China (discutabil) și Rusia? Să circulăm în Europa doar cu viză? Să se retragă, brusc, din piață, ABSOLUT TOATE MULTINAȚIONALELE, de la cele din sistemul bancar, la cele din plaja de retail? Brusc s-ar volatiliza câteva sute de mii de locuri de muncă, ne-am bucura de autoturismele Lada și ne-am dedulci la sugiuk și rahat… În ce privește adulația populară, stimați politicieni, nu vă îmbătați cu apă rece, ea este atât de schimbătoare… Pe Petre Roman îl înjură, acum, chiar și fostele lucrătoare de la Apaca…

Marius CILIBIA

6 thoughts on “DRAGNEA ȘI CLICA LUI NE SCOT DIN EUROPA!

  1. Romanul este abil, inventiv, descurcaret, dar in general doar la nivel actiuni mici, locale (gainarii), nu foarte semnificative, si, din pacate, mai ales impotriva legilor. Acum, este adevarat ca in situatia actuala nici legile nu ne prea conving de corectitudinea lor…
    Problema este ca, inca de pe vremea lui Ceausescu, s-a instilat in mintea bizonului conceptul ca romanul nu a acceptat niciodata sa fie „sluga”. Si s-a batut toba pe acest termen de „sluga” cit s-a putut, pentru formarea omului nou. Acesta a fost un mod al Partidului unic si al Securitatii (ai carei oameni conduc si azi Romania) sa faca populatia sa creada ca, de fapt, Statul comunist nu isi aserveste membrii, nu le incalca demnitatea umana, si ii respecta ca cetateni, cind, de fapt, lucrurile stateau cu totul invers.

    Atit li s-a spus copiilor la scoala ca romanii au fost slugi la turci, si la rusi, si la unguri si austrieci, incit a nu fi sluga, astazi echivaleaza cu a fi adevarat roman verde, neintinat de pretentiile si mofturile alogenilor.
    Din pacate, se uita ca in anii comunismului, Romania s-a putut sutine si dezvolta doar pentru ca avea contracte cu URSS, unde trimitea diverse produse metalice, si contracte cu Vestul, unde trimitea rulouri de pui si de porc. Iar toata aceasta colaborare economica (da, mai era si cu arabii, cu oi si brinza), chiar daca a existat, nu a putut impiedica Romania de a fi datoare aproximativ 90 de miliarde de dolari, pina cu vreo 10 ani inainte de lovilutie.

    Si, mai din pacate, nu se intelege ca acuma, cind colaborarea prin CAER si Pactul de la Varsovia a disparut, aceasta trebuie inlocuita cu o colaborare cu statele UE si NATO.

    Si, pentru ca Romania este la pamint mai din toate punctele de vedere ale productiei industriale (afara de Dacia si Ford), nu se intelege ca aceasta colaborare cu Vestul nu are cum sa inceapa decit de la nivelul de jos, de „sluga”, urmind ca nivelul sa creasca treptat (daca vom fi cu adevarat descurcareti, abili, dar mai ales inventivi), in timp de mai multi ani. Deci, numai lucrind cu firme renumite, avansate in toate domeniile, din Vest, vom putea, cit de cit, sa ii ajungem pe acestia din urma. Probabil ca nu vom putea fi niciodata ca Germania, Franta, sau Anglia, sau Italia, pentru ca nu avem nici populatia lor si / sau nici teritoriul lor. Vom putea aspira sa fim poate ca Elvetia, Suedia, etc., doar daca vom sti sa preluam mentalitatea lor, si obiceiurile lor. Cu modul nostru inapoiat de comportament si mentalitate, nu vom reusi in dezideratul respectiv. Dar a prelua modul de viata respectiv, inseamna a invata sa invatam, sa fim umili, in masura necesara pentru a intelege ca sintem in urma, si relativ necivilizati, dar si relativ lenesi, ingimfati, smecheri, etc.
    Cam asta ar insemna raminerea, si chiar propasirea in Europa: colaborare cit mai deschisa, cit mai productiva, cit mai eficienta pentru toate partile. Si, in primul rind, pentru a invata obiceiurile lor, trebuie sa acceptam principiile justitiei lor si ale sistemelor si principiilor legislative respective, care, la urma urmei, sint bazate pe principiile crestine de existenta si comportament. Din pacate, noi vrem sa fim tot neintegrati in societate, tot cu nasul pe sus, tot „mai destepti” ca altii, insa nu la ce – si cum – trebuie.

  2. Din pacate, Romania actuala, sub conducerea destoinica a Securitatii (pentru ca ei sint cam singurii care au mai ramas in tara, pentru ca au acces le fondurile europene – restul au emigrat), nu merge – si nu poate merge – decit in jos. Datoriile cresc, iar calitatea vietii nu se schimba prea mult… Importam masiv produse agricole (culmea !) de baza si prelucrate, cit si multe alte produse, iar de produs noi insine (nu mai vorbesc de „inventat”), nu prea…

  3. Dupa cum arata dl. Peiu recent in articolul dinsului, tara merge pe directia Greciei, in loc sa aiba un traseu ascendent… Avem exemplul negativ (poate pozitiv, pentru unii) linga noi, dar nu (sau ne facem ca) intelegem nimic…

  4. Ceea ce, tragic, nu intelege adunatura comunisto-securistoida psdaldeudmr este ca dinsii reprezinta doar o minoritate a populatiei Romaniei, si chiar o minoritate destul de scazuta, ajunsa totusi la conducere datorita unui sir de accidente ale istoriei, si ca nu vor putea niciodata sa isi impuna regulile lor banditesti restului majoritar al populatiei Romaniei, si nici nu vor putea mentine conducerea lor banditeasca asupra tarii mult timp de aici incolo. Este imposibil, istoric vorbind, ca aceasta anomalie sa se perpetueze.

  5. Si, ca o observatie generala: Dragnea si clica nu sint interesati decit de banii europeni, din partea Europei. Nu dau doi bani pe restul de legi si principii… Stiu ca Europa este slaba (si de inger), si le va da acei bani in continuare. Dar, evident, acei bani nu sint de ajuns, asa ca trebuie sa deturneze cit pot si din tara. La acest lucru ii va ajuta schimbarea legilor… In fapt, pe toti acesti mafioti nu ii intereseaza nici cit negru sub unghie daca Romania intra in rindul tarilor civilizate, sau ramine ukltima in sirul tarilor retrograde… Si cum altfel, daca pe malul Belinei nu s-a aflat niciodata ce inseamna civilizatie… Singurul lucru care se stie acolo este tragerea sforilor securiste, intinse in prealabil de unchiul sau, vestitul si neinfricatul general cu acelasi nume, eroul de la ministerul sporturilor.

  6. Realitatea tragica este ca Romania a ajuns un stat aflat intr-o anarhie destul de avansata. Nu se mai stie cine conduce, ce conduce, ce puteri are… Lumea face ce vrea, legile nu sint respectate, si se bat cap in cap, anchetele procurorilor sint false, deciziile judecatoresti inversate in favoarea infractorilor, iar ceea ce a mai ramas din sistemul legislativ este darimat si bulversat bucata cu bucata, hotii dantuiesc pe mese, cu prada prin pereti si cimitire, sau de-a dreptul la vedere (ca in cazul meu).
    Nu exista politica de recrutare, iar populatia apta de incorporare a plecat in alte tari. Totul este o debandada, desfasurata pe banii colectati de la populatie, prin taxare. Sistemul scolar, la fel ca si cel medical, este la pamint, si nici celelalte sisteme nu se simt prea bine.
    Presedintele nu prea stie de ce se afla acolo, si oricum nu prea are nici o putere, iar Parlamentul, care are ceva putere, si-o uzurpa singur, iar Guvernul este condus prin procura (neoficiala), si nu prea mai are nici el nici o autoritate. Tara trista, plina de umor, in care totul se darima, atit la propriu, cit si la figurat (vezi statiunea Herculane, centrul vechi al Constantei, etc.)…
    SRI, in loc sa ne apere, a ajuns din nou sa ne atace, si habar nu are ce misiune are, si pe ce lume traieste, dar a racolat un sfert de tara, caruia I-a dat pensii speciale, si pentru care stoarce ultimile resurse financiare de la populatie…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *