Acasă > Știri > Acţiuni pentru combaterea fenomenului de sustragere a energiei electrice în Mehedinţi

Acţiuni pentru combaterea fenomenului de sustragere a energiei electrice în Mehedinţi

5.613 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie au fost organizate de Distribuție Oltenia în perioada ianuarie – martie 2018. Sustragerea de energie electrică prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești.

 

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. „Orice intervenție neautorizată, precum și utilizarea unor instalații improvizate, pot genera oricând accidente grave sau incendii, ducând la pierderi de vieți omenești și daune materiale semnificative. Mai mult, consumul fraudulos de energie influențează calitatea serviciilor, determină variații de tensiune și întreruperi ale alimentarii cu energie electrică, provocând astfel disconfort pentru toți consumatorii, inclusiv pentru persoanele care respectă prevederile legale în vigoare”, se arată într-un comunicat de presă al companiei Distribuţie Oltenia.

Sustragerea de energie constituie infracțiune de furt și se pedepsește conform legilor în vigoare. Departamentele specializate din cadrul Distribuție Oltenia organizează acțiuni în colaborare cu organele de specialitate ale Poliției pentru prevenirea și combaterea caracterului infracțional al faptelor. În caz de suspiciune de sustragere de energie electrică, de deteriorare, modificare, blocare a funcționării echipamentului de măsurare a energiei electrice, modificare a componentelor instalațiilor energetice, executare sau folosire de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, sunt sesizate organele de urmărire penală competente.

 În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 5.613 locuri de consum și au fost identificate 848 cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 202 cazuri, Dolj – 299 cazuri, Gorj –24 cazuri, Mehedinți– 54 cazuri,  Olt–119 cazuri, Teleorman – 82 cazuri, Vâlcea– 68 cazuri.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *