Acasă > Educație > Salariile mai multor cadre didactice din Mehedinți au venit cu întârziere

Salariile mai multor cadre didactice din Mehedinți au venit cu întârziere

Dascălii din şapte şcoli din județul Mehedinți și-au primit abia marți, 24 aprilie, drepturile salariale, cu o întârziere de 10 zile. Problema  s-a rezolvat pentru moment fiindcă această situație s-ar putea repeta și luna viitoare, în condițiile în care mai multe școli din Mehedinți și-au epuizat deja bugetul pentru salarii.

Profesorii, învăţătorii şi personalul nedidactic din Şviniţa, Eibenthal, Cireşu, Pădina, Poroina Mare, Şiroca, Godeanu au rămas fără salarii fiindcă școlile unde sunt angajați au epuizat bugetul alocat de Ministerul Educației pentru anul acesta.

Abia astăzi, 24 aprilie, și-au primit salariile, după ce Ministerul Educației a catadicsit să rezolve această problemă și să vireze sumele necesare.

Liderul de sindicat al FSLI Mehedinți, Ion Zoican, spune că ministerul cunoaște situația acestor școli, care și în anii precedenți au rămas fără buget din cauza numărului mic de elevi, și că trebuia să ia toate măsurile necesare din timp.

Practic, finanţarea de 4.300 de lei pe elev, stabilită de Ministerul Educaţiei, nu este suficientă, astfel, ajungându-se să se consume bani din fondurile de salarii în primele luni ale anului.

„Au venit sumele de bani de la Ministerul Educației și astăzi (24 aprilie) își primesc salariile. Noi sperăm ca luna viitoare să fie făcute din timp toate demersurile astfel încât să nu mai depășim iar data de 14.

Ministerul Educației cunoaște această situație pentru că sunt unități mici, în zone izolate, care la costul standard pe elev nu li se ajung banii. Banii sunt puțini și atunci ei merg în continuare din rezerva Ministerului Educației. În fiecare an a fost această situație, aceste școli nu se pot încadra fiindcă acest cost este mai mic decât necesarul însă Ministerul Educației păstrează o rezervă de bani.În anii trecuți această rezervă se păstra la nivel de ISJ și atunci când era cazul inspectoratul intervenea și nu se bloca niciodată plata, dar anul acesta Ministerul fiind responsabil cu bugetul s-a mișcat greu”, a declarat Ion Zoican.

Situația ar putea deveni mai complicată luna viitoare când mai multe școli din județul Mehedinți își epuizează bugetul alocat pentru salarii și vor fi nevoite să stea cu mâna întinsă la Ministerul Educației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *