Acasă > Știri > La Jandarmeria Mehedinți – Ziua Porților Deschise

La Jandarmeria Mehedinți – Ziua Porților Deschise

Vineri, 30 martie a.c., Inspectoratul de Jandarmi Județean Mehedinți a organizat  acțiunea ,,Ziua Porților  Deschise ”.

Invitației lansate de jandarmi au răspuns peste 300 de elevi, însoțiți de cadrele didactice din școlile si liceele mehedințene.  Jandarmii i-au întâmpinat pe micii musafiri  cu baloane și stegulețe, după care i-au condus în incinta inspectoratului.

Au fost prezentate standuri expoziționale cu ținuta specifică misiunilor, armament și tehnica din dotarea structurilor de ordine publică, trusa criminalistică, tehnica de comunicații, autospecialele pe care jandarmii le folosesc în diferite misiuni. Cei interesați de a urma o carieră în domeniu au primit informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Cele  mai așteptate  momente  au fost exerciţiile  demonstrative constând în simularea unor situații în care jandarmii intervin pentru restabilirea ordinii publice,  elemente de dresaj canin  și actiunea jandarmilor pentu capturarea unor infractori periculoși.

Manifestările  dedicate sărbătoririi  a  168 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române,  continuă cu simpozionul ,,Jandarmeria Română- de 168 de ani pentru România”,  ce va avea loc marți,   3 aprilie a.c., începând cu ora 11.00 la   Palatul Culturii ,,Teodor Costescu”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *