Acasă > Educație > Jandarmii mehedințeni în mijlocul elevilor în cadrul programului ,,Şcoala Altfel”

Jandarmii mehedințeni în mijlocul elevilor în cadrul programului ,,Şcoala Altfel”

În cadrul proiectului naţional, ,,Şcoala altfel”, în perioada 26-30 martie a.c.,  jandarmii desfășoară în  instituțiile de învățământ aflate în responsabilitate,  o serie de activități, în scopul prevenirii și combaterii faptelor antisociale și menținerii unui climat de ordine socială necesar desfășurării în condiții optime a procesului de învățământ.

Jandarmii  au desfășurat activități  informativ-educative la  Școala Gimnazială ,,Regele Mihai I”, Liceul de Arte ,,I.St.Paulian” și  Colegiul Economic ,,Theodor Costescu” din Drobeta Turnu Severin.

“Elevii  au aflat de la jandarmi cum trebuie să se comporte pentru a nu deveni victime ale comportamentelor antisociale, atât la şcoală cât şi în timpul liber  şi cum pot fi traşi la răspundere în faţa legii, în cazul comiterii de contravenţii şi infracţiuni, chiar dacă sunt minori”, spune Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinți. De asemenea, au fost purtate discuţii pe linia prevenirii absenteismului şcolar, care sunt cele mai întâlnite forme de violenţă în zona instituţiilor de învăţământ, în scopul conştientizării şi educării elevilor pe baza respectului şi comportamentului civilizat în şcoală şi societate.

Activitățile în cadrul programului ,,Școala Altfel” continuă  și în instituțiile școlare din orașele Baia de Aramă,  Strehaia și Vânju Mare.

     

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *