Acasă > Știri > Trei bărbați şi un copil din Bulgaria, prinşi la pescuit în apele teritoriale româneşti

Trei bărbați şi un copil din Bulgaria, prinşi la pescuit în apele teritoriale româneşti

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare au depistat trei bărbați şi un copil din Bulgaria, care au trecut ilegal frontiera din Bulgaria în România, cu o barca de pescuit. În baza acordului de readmisie, cetăţenii bulgari au fost predați autorităţilor de frontieră vecine, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale.

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Gârla Mare – I.T.P.F. Timişoara au observat în data de 24 martie, în jurul orei 16.00, cu ajutorul sistemului de termoviziune, o barcă în care erau patru persoane, ce se deplasa, dinspre Bulgaria spre România, pe direcția kilometrului fluvial 839, la 70 metri de malul românesc. Imediat, polițiștii de frontieră au procedat la reţinerea acestora şi conducerea apoi la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este vorba de spre patru cetăţeni din Bulgaria, dintre care trei bărbaţi, având vârste cuprinse între 33 şi 49  de ani, şi un minor cu vârsta de 12 ani. Bărbaţii au declarat că au trecut frontier în România, fără să îşi dea seama, în timp ce pescuiau.

În cauză, polițiștii de frontier efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Totodată, au fost întreprinse demersurile necesare pentru punerea în aplicare a acordului de readmisie cu Bulgaria, cei patru cetăţeni străini fiind preluaţi de către autorităţile de frontieră bulgare, pentru continuarea cercetărilor şi luarea măsurilor legale care se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *