Acasă > Știri > Tăieri ilegale de material lemnos depistate de jandarmi

Tăieri ilegale de material lemnos depistate de jandarmi

În  urma desfășurării unor acțiuni punctuale pe linia prevenirii și combaterii delictelor silvice, jandarmii au identificat patru persoane în timp ce sustrăgeau material lemnos din fondul forestier național aparținând ocoalelor silvice Șimian și Vânju Mare.

Cei patru bărbați au fost depistati zilele trecute de jandarmi  pe raza localităților Burila Mică și Oprănești în timp ce  tăiau și transportau mai mulți arbori ce nu prezentau marca silvică.  În urma verificărilor efectuate împreună cu reprezentanții ocolului silvic, a rezultat  cantitatea de 5,4 metri cubi de lemn esență stejar și salcâm. Materialul lemnos a fost lăsat în custodia organelor  silvice până la definitivarea cercetărilor. Împotriva  celor patru persoane,  jandarmii au întocmit actele de sesizare  privind infracțiunile de tăiere și furt de arbori din fondul forestier național, acte ce au fost înaintate organelor competente în vederea continuării cercetărilor.

Jandarmii continuă în perioada următoare desfășurarea acțiunilor de prevenire și combatere a furtului și circulației de material lemnos,   în întreaga zonă de responsabilitate teritorială.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *