Acasă > Cultura > Lansări de carte la Pavilionul Multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier

Lansări de carte la Pavilionul Multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier

La Pavilionul Multifuncțional al Muzeului Regiunii Porților de Fier a avut loc evenimentul de lansare a celor trei volume rezultate din proiectele “Gust și Estetică Tradiționale – GET” și “Palatul Pleșa – neoclasic și țărani”.

Volumele “Palatul Pleșa – moștenirea culturală în comunitate”,  “Ospăț cu gust în Mehedinți”, “Arhitectura Tradițională montană din Isverna – păstrare și punere în valoare” prezintă activități din cadrul celor două proiecte dedicate patrimoniului cultural din județul Mehedinți.

Evenimentul a fost organizat de Asociația SINAPTICA, împreună cu Primăria Obârșia de Câmp, Primăria Isverna, Liceul de Arte I.Șt. Paulian, Facultatea de Litere a Universității București și a fost găzduit de către Muzeul Regiunii Porților de Fier.

Proiectul “Palatul Pleșa – neoclasic și țărani” a fost dezvoltat și implementat din dorința de a atrage atenția publicului asupra monumentului istoric, țintind să-l pună în valoare într-o manieră utilă comunității locale. În cadrul proiectului au fost organizate două tabere de voluntari de la Liceul de Artă I.Șt. Paulian din Drobeta Turnu Severin, Facultatea de Arte a Universității de Vest din Timișoara, Universitatea Suffolk-UK și Universitatea de Arhitectură Ion Mincu.

De asemenea, în luna iulie a.c., a fost organizată o tabără de arhitectură la care au participat 10 voluntari studenți la arhitectură. Aceștia au reparat două case țărănești cu o vechime mai mare de 100 de ani din Isverna, folosind tehnici și materiale de construcție tradiționale. Totodată, voluntarii au realizat relevee și propuneri pentru punerea în valoare a celor două case. Pe durata proiectului a fost realizată o cercetare etnografică pentru a identifica rețete ale unor produse tradiționale din Mehedinți. La cercetare au participat cinci voluntari – doctoranzi și masteranzi ai Departamentului de Studii Culturale din cadrul Facultății de Litere a Universității București.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *