Acasă > Știri > Toţi severinenii vor avea căldură în calorifere de la 1 noiembrie

Toţi severinenii vor avea căldură în calorifere de la 1 noiembrie

Toţi severinenii vor avea căldură în calorifere de la 1 noiembrie, a anunțat luni, 30 octombrie, primarul municipiul Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu, în cadrul ședinței de Consiliu Local.

Serviciul Public de Alimentare cu Energie Termică (SPAET) a încheiat probele de etanşeitate la punctele termice şi reţelele de termoficare, iar zilele acestea a făcut ultimele activități pentru alimentarea cu căldură a locuințelor, astfel că de la 1 noiembrie este pregătită să înceapă furnizarea agentului termic.

“Deja de dimineață, prima cantitate de păcură a intrat la descărcare, instalația a fost umplută, urmează ca de mâine dimineață (n.r. 31 octombrie) să încălzim instalația, iar marți către miercuri, caloriferele să se încălzească în Drobeta Turnu Severin”, a declarat primarul Marius Screciu.

Și anul acesta, Severinul are nevoie de sprijin de la Guvernul României pentru achiziţionarea combustibilului necesar producerii energiei termice, având în vedere că în continuare Termocentrala de la Halânga va produce energia termică pentru încălzirea instalațiilor.

„Ca să putem să trecem iarna avem nevoie și de sprijin de la Guvern. Am făcut demersurile necesare pentru acest sprijin, am informații că vom primi acești bani la rectificarea de buget”, a mai spus edilul șef

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *