Acasă > Educație > A început selecția candidaților pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldeşti

A început selecția candidaților pentru Şcoala de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldeşti

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi recrutează şi selectează candidaţi pentru cele 300 de locuri ale Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă “Pavel Zăgănescu” Boldeşti, scoase la concurs pentru sesiunea ianuarie 2018.

Tinerii care îşi doresc să urmeze o carieră militară, dar şi să ocupe un loc de muncă stabil, în sprijinul semenilor, se pot înscrie pentru ocuparea celor 275 de locuri de subofiţeri de pompieri şi protecţie civilă – dintre care două alocate candidaţilor de etnie romă, sau pot alege să devină maiştri militari auto, numărul locurilor fiind de 25.

Procesul instructiv-educativ se realizează pe parcursul unui singur an, prin învăţământ de zi, fiind stucturat în 19 săptămâni de cursuri şi 16 săptămâni de pregătire practică.

Pentru candidaţii cu domiciliul sau reşedinţa în judeţul Mehedinţi, cererile de înscriere se depun până la data de 5 decembrie 2017, la Serviciul Resurse Umane din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi, situat pe strada Portului, nr. 2, din Drobeta Turnu Severin.

Admiterea se desfăşoară în două etape. Pentru a trece de prima etapă, cea de selecţie, candidaţii trebuie să fie declaraţi „APT” la examinarea medicală şi la evaluarea psihologică.

Cea de-a doua etapă, concursul de admitere, se desfăşoară la sediul şcolii în perioada 13-21 ianuarie 2018, şi constă în susţinerea probelor eliminatorii (contravizita medicală şi evaluarea aptitudinilor fizice), precum şi a probei de verificare a cunoştinţelor, care constă într-un test grilă, susţinut în data de 20 ianuarie 2018, la disciplina matematică.

Pentru a fi declaraţi admişi, candidaţii trebuie să obţină un punctaj de minim 50 de puncte din cele 100 posibile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *