Acasă > Societate > Se accentuează îmbătrânirea demografică în Mehedinți

Se accentuează îmbătrânirea demografică în Mehedinți

Fenomenul de îmbătrânire demografică a județului Mehedinți s-a accentuat, iar sporul natural este în continuare negativ, numărul persoanelor decedate fiind mult mai mare față de născuții‐vii.

Sporul natural continuă să fie negativ în Mehedinți, în condițiile în care, în luna iulie a acestui an, s-a înregistrat nașterea a 224 copii, în timp ce numărul persoanelor decedate a fost de 290, potrivit datelor furnizate de Direcția Județeană de Statistică Mehedinți privind mișcarea naturală a populației.

Numărul deceselor înregistrate a fost de 290, în scădere cu 30 de persoane față de luna iunie 2017, iar comparativ cu luna iulie 2016, în creştere cu 15 persoane. Sporul natural a continuat să fie negativ (‐66), decedații având excedent față de născuții‐vii, într‐un număr mai mic față de cel înregistrat în iunie 2017 (‐149) şi față de cel înregistrat în iulie 2016 (‐88).

În luna iulie 2017 s‐au înregistrat 3 decese la copiii cu vârsta sub un an, în luna iunie 2017 înregistrându‐se 2 decese, iar în luna iulie 2016, un caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *