Acasă > Economie > Câştigul salarial mediu nominal net în creştere în Mehedinți

Câştigul salarial mediu nominal net în creştere în Mehedinți

Potrivit Direcției Județene de Statistică Mehedinți, în luna iunie 2017, câştigul salarial mediu nominal brut în județul Mehedinți a fost de 2977 lei, în creştere față de luna precedentă cu 48 lei (1,6 %).

Câştigul salarial mediu nominal net a fost de 2138 lei, în creştere față de luna precedentă cu 35 lei (1,7 %). ƒ Față  de nivelul  țării, câştigul salarial mediu nominal brut a fost mai mic cu 336 lei, iar câştigul salarial mediu nominal net, a fost mai mic cu 242 lei.

Comparativ cu luna iunie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 442 lei (26,1 %). Indicele câştigului salarial real în județul Mehedinți,  a fost de 101,7 % pentru luna iunie 2017 față  de luna precedentă, iar față de luna iunie 2016 a fost de 125,0 %.

„În cursul anului se înregistrează fluctuații ale câştigului salarial determinate, în principal, de acordarea premiilor anuale şi a primelor de sărbători (decembrie, martie/aprilie). Acestea influențează creşterile sau scăderile în funcție de perioada în care sunt acordate, conducând, în cele din urmă, la estomparea fluctuațiilor câştigului salarial lunar la nivelul întregului an”, se arată într-un comunicat de presă al DJS Mehedinți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *