Acasă > Știri > Cercetaţi pentru defrișare și sustragere de arbori de pe o suprafață de 1,30 ha

Cercetaţi pentru defrișare și sustragere de arbori de pe o suprafață de 1,30 ha

Poliţiştii de la Secția de Poliţie Rurală nr. 1 Izvorul Bîrzii au depistat şi cercetează reprezentanții unei societăți comerciale care ar fi tăiat ilegal arborii dintr-o pădure pe o suprafață de 1,30 hectare.

Oamenii legii au constatat faptul că, în perioada 15-23.08.2017, o societate comercială din comuna Bala, judeţul Mehedinți, a tăiat fără drept prin defrișare totală și sustras vegetația forestieră de pe o suprafață de 1,30 ha, situată în extravilanul comunei Șovarna, localitatea Ohaba.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului au fost descoperite un număr de 424 cioate nemarcate silvic, provenite din tăierea recentă a arborilor de pe picior de esențe salcâm, cer, tei, mojdrean și ulm.

De asemenea, poliţiştii au identificat în rampă cantitatea de 7,9 mc material lemnos fasonat și 20 arbori tăiați de pe picior care nu prezentau urmele unei marcări silvice, fiind ridicate în vederea confiscării.

Organele de poliție au ridicat şi două motoferăstraie mecanice găsite la fața locului care au fost folosite în tăierea arborilor.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere fără drept de arbori și furtul de arbori.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *