Acasă > Știri > Străzile din Schela Cladovei și Gura Văii, asfaltate cu fonduri guvernamentale

Străzile din Schela Cladovei și Gura Văii, asfaltate cu fonduri guvernamentale

Peste 40 de străzi din două cartiere mărginașe ale municipiului Drobeta-Turnu Severin vor fi asfaltate cu fonduri guvernamentale, în valoare de 3 milioane de euro.

 Marius Screciu, primarul orașului Drobeta-Turnu Severin, a anunțat marți, 12 decembrie, în cadrul unei conferințe de presă, că lucrările de asfaltare pentru străzile din cartierele Schela și Gura Văii vor începe cel mai târziu în luna iunie a anului 2018, după ce vor fi parcurse toate etapele privind desemnarea constructorilor.

Prin Programul Național de Dezvoltare Locală, vor fi investiți pentru refacerea infrastructurii din cele două cartiere aproape 3 milioane de euro. Este vorba de 37 de străzi din cartierele Schela Cladovei și Gura Văii, respectiv străzile Pionierilor, Alunului, Victor Daimaca, Fraternității, Odobescu, Primăverii, Eroilor, Vărănic, Pinilor, Zambilelor, Aurel Vlaicu, Tineretului, 1 Mai, Păun Pincio, Izvorului, Gheorghe Doja, Stânjenelului, Arțarului, Merilor, Renașterii, Parâng, Negruzzi, Negoiu, Bucegi, Vrancea, Rodnei, Ada-Kaleh. Multe din aceste străzi arată mai degrabă ca niște ulițe de sat și nu au fost niciodată asfaltate. Pentru localnicii, ori de câte ori plouă mai abundent, aceste străzi pline de gropi sunt un adevărat coșmar.

În cartierul Gura Văii au fost cuprinse în acest proiect, patru străzi pentru asfaltare: Strada Ponoare, Strada Godeanu, Strada Bârsei și Strada Fagului.

Edilul șef a dat asigurări că înainte de începerea lucrărilor de asfaltare vor demara cele de racordare la utilități:

„Mergem cu utilitățile cap coadă pe aceste străzi, după ce am terminat cu utilitățile, venim și asfaltăm, inclusiv pe străzile pentru care am semnat ieri (n.r. 11 decembrie a.c.). Am discutat cu firma de distribuție gaze care a concesionat gazul în Drobeta-Turnu Severin, ca până în momentul în care noi ne apucăm de lucru, ei să vină și să introducă gazul pe aceste străzi pentru că va fi foarte dificil, aproape imposibil, ca odată asfaltat, să mai venim și să mai spargem. „

Termenul maxim de finalizare a lucrărilor de asfaltare în cartierele Schela și Gura Văii este de patru ani, însă în anumite zone,  străzile vor fi asfaltate mai devreme,  într-un an de la data începerii lucrărilor.

Străzile care nu sunt cuprinse în acest program vor fi asfaltate pe alte proiecte ale Primăriei

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *