Acasă > Știri > S-a deschis Centrul judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei

S-a deschis Centrul judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei

La sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al judeţului Mehedinţi, vineri, 9 februarie, a fost operaţionalizat, Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei.

În noua clădire, cu destinaţia Centru Judeţean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei, vor funcţiona, în regim permanent, Dispeceratul comun ISU MH – Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Centru Operaţional Judeţean şi Secretariatul Tehnic Permanent. În anul 2013, urmare a schimbărilor legislative, comanda unităţii a intenţionat să înfiinţeze Centrul Judeţean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei, fapt ce a dus la modificarea iniţială a proiectului prin compartimentarea unor spaţii, iar la începutul anului 2016, a fost obţinută autorizaţia de construire.

Astfel, instituţiei i s-au aprobat fondurile necesare pentru executarea lucrărilor de investiţii pe anul 2016, în valoare de 812.000 lei.

În luna martie a anului trecut, au fost terminate lucrările, fiind obţinute toate avizele necesare efectuării recepţiei obiectivul de investiţie,, Reabilitare şi Amenajare Centru Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei”.

Ulterior recepţiei imobilului, în anul 2017, s-a trecut la dotarea cu mobilier, aparatură de birou şi tehnică de calcul, aparate electrice şi electrocasnice, precum şi la realizarea conexiunilor pentru punerea în exploatare a noilor funcţiuni.

Astfel, din fondurile alocate de către IGSU, ulterior realizării investiţiei, s-a achiziţionat mobilier, precum şi aparatură electrică şi electrocasnică, în valoare de 22.002 lei, efectuându-se lucrări în regie proprie în valoare de 2.175 lei. Și Consiliul Judeţean Mehedinţi a alocat suma de 78.288 lei pentru achiziţionarea de materiale de resortul comunicaţii, obiecte de inventar, bunuri electrice şi de comunicaţii, precum şi mijloace fixe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *