Acasă > Știri > Țigări de contrabandă confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

Țigări de contrabandă confiscate în Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I

Poliţiştii de frontieră mehedințeni şi inspectorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Poliţiei de Frontieră Porţile de Fier I au confiscat, în urma unei acţiuni desfăşurate pe linia combaterii traficului cu produse acizabile, 314 de pachete cu  ţigarete netimbrate.

Ţigările, având ca provenienţă magazinele duty-free din Muntenegru, au fost descoperite ascunse într-un autoturism al cărui rezervor de combustibil  fusese special modificat pentru traficul ilicit cu ţigări de contrabandă.

În Punctul de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I, s-a prezentat în ziua de 4 februarie a.c., ora 17.30, pentru a intra in România cetațeanul român C. Mircea, în vârstă de 59 de ani,  conducător al unui autoturism ”Renault Laguna”.

”În baza unor date şi informaţii deţinute la nivelul Punctului de Trecere a Frontierei Porţile de Fier I şi cunoscând faptul că frecvent C. Mircea se deplasează în Serbia pentru a cumpara produse accizabile, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor din cadrul Biroului Vamal  efectuarea unui control amănunţit al autoturismului”, se arată într-un comunicat de presă al STPF Mehedinți.

În urma controlului autoturismului, echipa comună formată din lucrători vamali şi poliţişti de frontieră a descoperit ascunsă în rezervorul special modificat al autoturismului,  cantitatea de 314 de pachete cu ţigări netimbrate marca „Ashima”. Bărbatul în cauză nu a declarat cantitatea de tigari şi a încercat să o sustragă de la controlul vamal.

De altfel, în luna mai a anului trecut, C. Mircea a fost depistat și sancționat de Biroul Vamal Portile de Fier I pentru savârșirea aceleiași fapte.

Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată de Biroul Vamal Porţile de Fier I, iar  C. Mircea este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *