Acasă > Știri > Severineni cercetați pentru contrabandă cu țigări

Severineni cercetați pentru contrabandă cu țigări

Trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, în urma percheziţiei fiind confiscată cantitatea de aproximativ 5.550 pachete de ţigări.

 

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Drobeta Turnu Severin au efectuat o percheziţie domiciliară, la acest sfârșit de săptămână, pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, la persoane suspecte de săvârşirea unor infracţiuni de contrabandă și deţinere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal, fiind aduse la audieri trei persoane.

Percheziţia s-a efectuat într-un dosar de urmărire penală aflat în instrumentarea  procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Turnu Severin, acesta având ca obiect săvârşirea de către cetățenii români U. Valentin, O. Gabriel şi B. Daniela, cu  vârste cuprinse între 38 și 45 de ani, domiciliaţi pe raza municipiului  Drobeta Turnu Severin, a infracţiunilor de contrabandă și deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile.

În urma percheziţiei au fost depistate aproximativ 5.550 pachete de ţigări netimbrate, mărcile Ashima, Marble, Pall Mall și Pride, în valoare de aproximativ  66.540 de lei.

La finalizarea percheziţiei, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a dispus începerea urmăririi penale faţă de  persoanele în cauză, pentru săvârşirea celor două infracțiuni.

Persoanele în cauză sunt cercetate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false, peste limita a 10.000 de ţigarete şi colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.                                                             

                           

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *