Acasă > Știri > Pompierii militari mehedințeni au pierdut un camarad

Pompierii militari mehedințeni au pierdut un camarad

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi deplânge pierderea unui salvator, plutonier adjutant Bădescu Romică, decedat în urma unui accident rutier.

Plutonierul adjutant Romică Bădescu și-a pierdut viața înainte de Crăciun, în seara de 23 decembrie a.c., într-un grav accident de circulație petrecut pe raza localității Cireșu. La sosirea unui echipaj de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Mehedinţi, acesta a fost găsit în stop cardiorespirator, dar în ciuda manevrelor de resuscitare, pompierul a decedat.

 Plutonierul adjutant Romică Bădescu a fost cel de-al treilea copil din cei şase ai familiei,  născut la data de 24.09.1974, în localitatea Cireşu, judeţul Mehedinţi.

În vara anului 1993, a absolvit cu diplomă de bacalaureat cursurile Grupului Şcolar de Marină – Navigaţie Fluvială, după care, în perioada 02.02.1994 – 17.08.1995, a fost încorporat ca militar în termen la U.M. 02105 Drobeta Turnu Severin, arma ,,Marină”, luând cunoştinţă îndeaproape de drepturile şi obligaţiile pe care le are un militar, omul care îşi aduce inima şi fiinţa în dar pe altarul ţării sale, gata oricând să plătească preţul înaintaşilor săi eroi, pentru a păstra întreagă ţara sa, în hotarele strămoşeşti. Având în inimă dorinţa de a ajunge ,,om mare” şi ştiind că pentru a-şi împlini visul trebuie să muncească din greu, reuşeşte să acceadă la o carieră militară întorcându-se, în anul 1996, la unitatea care îl lăsase ,,la vatră”, de această dată, ca militar angajat pe bază de contract, reluându-şi astfel sarcinile de serviciu avute anterior plecării ca militar în termen.

Îşi desfăşoară activitatea până la data de 15.06.2000 când are loc reorganizarea unităţii, fiind trecut în rezervă cu gradul de sergent. Este nevoit să muncească pentru a-şi câştiga existenţa ca agent de pază la o firmă privată, până la data de 01.09.2007, dată la care este chemat în activitate, în cadrul ISU Drobeta, ca urmare a promovării concursului din sursă externă.

Însufleţit de împlinirea visului său de a deveni ,,om mare”, ia viaţa în piept din plin, cu privaţiunile vieţii de militar activ, răspunzând nu doar de viaţa sa, ci şi de a oamenilor din jurul său, precum şi de lucrul ,,bine făcut” în urma misiunilor încredinţate.

Din 01.09.2007 până la data de 01.02.2011 a îndeplinit funcţia de subofiţer pază, iar din 01.02.2011 până în prezent – a îndeplinit funcţia de subofiţer operativ principal în cadrul Detaşamentului de Pompieri Orşova,  misiune îndeplinită, spun colegii pompieri, ,,până la capăt”!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *