Acasă > Știri > Atenţie la înşelăciunile prin telefon. Metoda „accidentul” este încă folosită de şarlatani „cu succes”

Atenţie la înşelăciunile prin telefon. Metoda „accidentul” este încă folosită de şarlatani „cu succes”

Prin această metodă, escrocii sună diferite persoane şi, recurgând la şantaj sentimental, le propun oamenilor să dea diverse sume de bani pentru rude care ar fi fost implicate în false accidente.

În ultima perioadă de timp, înșelaciunile prin metoda „Accidentul” sunt des utilizate de indivizi care se bazează, în mare măsură, pe specularea stării emoţionale a cetățenilor apelați telefonic şi pe informaţiile oferite chiar de aceaștia în clipa primirii veştii că un membru al familiei a provocat sau a suferit un accident şi trebuie ajutat, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.

Acţiunea infracţională constă în realizarea contactului telefonic cu victima, căreia  i se comunică o ştire şocantă, în esenţă constând în aceea că un membru al familiei sale a fost implicat într-un accident rutier care s-a soldat cu urmări grave, iar pentru diminuarea consecinţelor legale şi/sau medicale ale evenimentului se solicită o sumă importantă de bani.

De aceea, polițiștii mehedințeni sfătuiesc ca, înainte de a oferi ajutor necondiţionat, trebuie avut în vedere faptul că orice accident de circulaţie are două variante de soluţionare: depunerea unei plângeri la Poliţie, care se va ocupa mai departe de cazul respectiv sau înţelegerea amiabilă a părţilor, ceea ce presupune repararea daunelor folosind poliţa de asigurare auto obligatorie. Orice alte variante sunt excluse, iar dacă sunt puse în practică ele nu au consistenţă legală. De asemenea, în caz de accident, nu există noţiunea de plată a unor despăgubiri, decât ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau prin societăţile de asigurări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *