Acasă > Politica > Locuitorii din Drobeta Turnu Severin și zonele limitrofe s-ar putea pensiona fără penalizare cu doi ani înainte de vârsta standard de pensionare

Locuitorii din Drobeta Turnu Severin și zonele limitrofe s-ar putea pensiona fără penalizare cu doi ani înainte de vârsta standard de pensionare

Severinenii, dar și locuitorii din satele învecinate fostului Combinat de Apă Grea ar putea ieși mai devreme la pensie cu doi ani, dacă va trece de Camera Deputaților un proiect legislativ, la care una amendament semnificativ a fost adus de parlamentarul mehedințean Liviu Mazilu.

„În urmă cu trei zile a trecut de Senat un proiect legislativ la care am adus și eu un amendament semnificativ pentru Drobeta Turnu Severin. Este vorba de faptul că locuitorii din Drobeta Turnu Severin și zonele limitrofe se pot pensiona fără penalizare cu doi ani înainte de vârsta standard de pensionare din cauza poluării la care au fost supuși pe o perioadă îndelungată. Mă bucur foarte mult că deși nu a existat avizul Ministerului Muncii am reușit să conving colegii din grupul parlamentar PSD să susțină proiectul de lege și implicit amendamentul meu. A trecut cu majoritate largă, opozanți de altfel nu au fost decât cei de la PMP, care s-au și exprimat prin Traian Băsescu în plenul Senatului, imediat după ce eu am luat cuvântul pentru susținerea acestui proiect de lege”, a declarat vineri senatorul Liviu Mazilu, în cadrul unei conferințe de presă la sediul PSD Mehedinți.

Parlamentul de Mehedinți crede că în acest fel severinenii vor fi într-un fel compensați pentru perioada lungă de timp în care acest combinat a poluat orașul:

„Cred că este un proiect de lege care aduce beneficii dincolo de faptul că este o compensație pentru toți locuitorii județului Mehedinți, care au trăit în condiții de poluare timp îndelungat. Nu trebuie să reamintesc că mulți dintre noi ne-am plâns de mirosuri neplăcute, ne-am plâns de lipsă de concentrare, de oboseală excesivă, de așa numitul sindrom Drobeta. Vreau să mulțumesc în mod special celor care m-au ajutat în argumentarea acestui amendament. Este vorba de foștii directori tehnici ai Combinatului Chimic, domnul Pătrașcu și domnul Florin Drăcea, care mi-au furnizat o serie de informații și de date, care să susțină amendamentul meu”.

Proiectul a trecut de Senat, dar urmează să fie dezbătut și în Camera Deputaților. “Sigur nu e cazul să ne bucurăm prematur, este o primă etapă legislativă, proiectul va merge la Camera Deputaților, unde sper eu ca împreună cu ceilalți colegi deputați de Mehedinți să putem convinge plenul Camerei Deputaților. Ulterior va merge, dacă va obține votul plenul Camerei Deputaților, la promulgare la președintele Klaus Iohannis, dar nu cred că este nicio motivație pentru care aceasta să nu fie promulgată”, a mai precizat senatorul Mazilu, în aceeași conferință de presă.

3 thoughts on “Locuitorii din Drobeta Turnu Severin și zonele limitrofe s-ar putea pensiona fără penalizare cu doi ani înainte de vârsta standard de pensionare

  1. buna ziua.
    vreau sa stiu daca proiectul a fost adoptat,daca a devenit lege,si daca drobeta tr severin este printre orasele ale caror locuitori se pot pensiona cu 2 ani mai devreme.
    multumesc.

    1. din ce știu eu, urmează să se discute în Camera Deputaților, abia apoi va intra la vot în Plenul Camerelor reunite…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *