Acasă > Știri > Furt de lemne din pădurea Corcovei

Furt de lemne din pădurea Corcovei

Jandarmii care executau o acțiune punctuală pe linia combaterii delictelor silvice, au identificat luni, 2 octombrie a.c.,  doi bărbați în timp ce tăiau arbori din zona împădurită ce aparține Ocolului Silvic Corcova din județul Mehedinți.

Până la sosirea jandarmilor,  cei doi bărbați reușiseră să taie șase arbori de esență carpen, pe care se pregăteau să-i încarce într-o autoutilitară. Având în vedere cele constatate, jandarmii au solicitat sprijinul organelor silvice, iar în urma inventarierii a reieșit cantitatea de 4 mc de material lemnos.  “Continuând cercetările s-a stabilit că persoanele în cauză intenționau să comercializeze lemnul tăiat și nu se aflau  la prima faptă de acest gen”, spune Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinți.

Jandarmii au întocmit celor două persoane,  actele de constatare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor  de tăiere fără drept de arbori nemarcati și furt de arbori din fondul forestier național, actele fiind înaintate organelor abilitate pentru continuarea cercetărilor.  Materialul lemnos a fost ridicat și lăsat în custodia Ocolului Silvic Corcova în vederea continuării cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *