Acasă > Știri > Programul manifestărilor de Ziua Pompierilor: expoziţie inedită cu tehnică de intervenţie şi exerciţii demonstrative

Programul manifestărilor de Ziua Pompierilor: expoziţie inedită cu tehnică de intervenţie şi exerciţii demonstrative

În fiecare an, la 13 septembrie, este sărbătorită Ziua Pompierilor din România, zi marcată de un eveniment semnificativ în istoria armei “Bătălia din Dealul Spirii”, care consfinţeşte dorinţa naţională de autodeterminare, dusă chiar  până la sacrificiu.

 

Se împlinesc 169 de ani de la această luptă eroică purtată de pompierii militari, la 13 septembrie 1848, împotriva trupelor otomane venite să înfrângă mişcarea revoluţionară română.

Cu această ocazie, premergător Zilei Pompierilor din România, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a organizat competiţii sportive, urmând a desfăşura expoziţii cu tehnica şi mijloacele de intervenţie, puncte de informare preventivă, dar şi o expoziţie de artă plastică.

„Începând de sâmbătă, 09 septembrie, până marţi, 12 septembrie, în intervalul orar 10.00-14.00, îi aşteptăm pe toţi cei care îşi doresc să fie mai informaţi să ni se alăture, vizitând punctele mobile de informare preventivă situate în municipiul Orşova – Parcul Dragalina – vis-à-vis de primărie, oraşul Baia de Aramă – pe Aleea Stadionului, oraşul Strehaia – zona supermarchetului, situat pe strada Republicii, oraşul Vânju Mare – parcul din faţa primăriei”, spune Raluca Tîrcă, purtătorul de cuvânt al ISU Drobeta.

În municipiul Drobeta Turnu Severin, activităţile de informare preventivă se vor desfăşura în intervalul orar 10:00-16:00, astfel: sâmbătă, la un centru comercial situat pe B-dul Aluniş; duminică, la un centru comercial situat pe strada Constructorului; luni, pe esplanada străzii Crişan; marţi, pe esplanada Fântânii Cinetice.

Pe lângă punctele de informare preventivă, cei interesaţi vor putea vedea o parte din tehnica şi mijloacele de intervenţie din dotarea pompierilor mehedinţeni, folosite pentru salvarea semenilor, a bunurilor acestora şi a mediului.

Manifestările dedicate Zilei Pompierilor din România se vor încheia miercuri, 13 septembrie, cu un ceremonial militar-religios, ce se va desfăşura pe Bulevardul Carol I, Zona Palatului Culturii “Theodor Costescu”, începând cu ora 10.00.

Toţi cei prezenţi la eveniment vor putea intra în atmosfera camaraderească, pe acordurile fanfarei militare. Blocul de defilare va fi format din cinci plutoane, trei constituite din cadre ale inspectoratului şi Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin – ce asigură intervenţia în caz de incendii, accidente, calamităţi, etc., şi câte un pluton constituit din personal S.V.S.U./S.V.P.U., voluntari ai I.S.U. Mehedinţi şi ai Crucii Roşii.

Defilarea se va încheia cu prezentarea a 22 de autospeciale de intervenţie aparţinând serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, publice şi private, reprezentative ale judeţului, dar şi compartimentului SALVAMONT din cadrul Consiliului Judeţean Mehedinţi, folosite pentru a acţiona în diverse situaţii de urgenţă.

Seria activităţilor prilejuite de sărbătorirea “Zilei de 13 Septembrie” se va încheia cu un exerciţiu demonstrativ privind intervenţia pentru descarcerarea şi acordarea primului ajutor medical în cazul unui accident rutier, cu persoane încarcerate, desfăşurat pe esplanada Fântânii Cinetice.

Totodată, subunităţile Detaşamentului de Pompieri Orşova, Staţiilor de Pompieri Vânju Mare şi Strehaia îşi vor deschide porţile, în intervalul orar 13.00-16.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *