Acasă > Cultura > Seară de film românesc, în organizarea Consiliului Județean al Elevilor Mehedinți

Seară de film românesc, în organizarea Consiliului Județean al Elevilor Mehedinți

În colaborare cu Palatul Culturii „Teodor Costescu”, Consiliul Județean al Elevilor din Mehedinți a realizat vineri, 23 februarie a.c., cea de-a doua ediție a “Serii de Film Românesc”. A fost un eveniment dedicat exclusiv elevilor, găzduit de sala Grigore Cerchez.

Tot mai greu, adolescenții din zilele noastre lasă deoparte gadgeturile pentru alte activități. Și totuși, Consiliul Județean al Elevilor din Mehedinți a reușit performanța să organizeze o seară de film românesc, care s-a bucurat de o prezență numeroasă din partea elevilor.

„Din câte se poate vedea ne-am adunat astăzi (n.r. 23 februarie) la Palatul Culturii Teodor Costescu pentru a doua ediție de seară de film pentru a viziona filmul <<Mihai Viteazul>>. Am avut aproape 50 de elevi prezenți la prima ediție și asta ne-a încurajat să mergem mai departe”, spune  Andrei Aldescu, directorul departamentului  de comunicare și relații publice al Consiliului Județean al Elevilor Mehedinți.

Elevii care au răspuns invitației organizatorilor au văzut “Mihai Viteazul”, unul dintre cele mai vizionate filme româneşti și care a fost  propunerea României pentru Premiile Oscar, la categoria cel mai bun film străin în anul 1972.

„Copiii și-au manifestat dorința de vedea filme românești istorice, de a vedea filme românești de valoare, au venit cu o listă și au un mod de a gândi legat de acest lucru. Ne-a plăcut felul cum s-au organizat și cum au promovat evenimentul. Se poate vorbi foarte mult despre filmele lui Sergiu Nicolaescu, dar ceea ce pot să spun despre <<Mihai Viteazul>> este faptul că un asemenea film nu se mai poate face în zilele noastre”, spune regizorul Valentin Vasilescu, angajat al Palatului Culturii „Teodor Costescu”.

Pentru reconstruirea luptelor cu turcii au fost adusă pe platoul de filmare o întreagă divizie de armată, adică 10 mii de soldaţi în termen.

Realizat după un scenariu scris de Titus Popovici, în 1970, filmul l-a avut în rolul principal pe Amza Pellea, alături de care au jucat, printre alţii, Sergiu Nicolaescu, Ion Besoiu, Olga Tudorache, Florin Piersic, Ilarion Ciobanu şi Mircea Albulescu. Filmul are două părţi şi a fost filmat în mai multe locaţii, printre care Istanbul, Praga şi Călugăreni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *