Acasă > Știri > O femeie prinsă cu petarde interzise și doi tineri cercetați pentru tăiere ilegală de brazi

O femeie prinsă cu petarde interzise și doi tineri cercetați pentru tăiere ilegală de brazi

Se apropie sărbătorile de iarnă și mulți înțeleg să-și facă “aprovizionarea” prin metode care încalcă legea. De exemplu, polițiștii au descoperit o femeie care cumpărase petarde fără documente legale, iar doi tineri au fost prinși în flagrant, în timp ce sustrăgeau brazi din fondul forestier al Ocolului Silvic Baia de Aramă.

Polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au identificat la începutul acestei săptămâni o femeie, în vârstă de 49 de ani, din municipiul Iași, domiciliată fără forme legale în comuna Malovăț din județul Mehedinți, care avea asupra sa 320 bucăți articole pirotehnice (petarde), fără documente legale.

În urma verificărilor efectuate oamenii legii au stabilit faptul că persoana în cauză achiziționase luni, 11 decembrie, articolele pirotehnice din zona centrală a municipiului Drobeta-Turnu Severin, cu intenția de a le folosi în preajma sărbătorilor de iarnă.

Cele 320 bucăți articole pirotehnice au fost ridicate de către organele de poliție în vederea indisponibilizării, iar pe numele persoanei în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,nerespectare a regimului materiilor explozive”.

Prinși în flagrant în timp ce tăiau pomi de iarnă

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Baia de Aramă efectuează cercetări față de doi tineri în vârstă de 23, respectiv, 19 ani, ambii din județul Gorj, prinși în flagrant, luni, 11 decembrie, în timp ce sustrăgeau brazi din fondul forestier al Ocolului Silvic Baia de Aramă, din punctul “Priboaia”. Persoanele în cauză au fost somate să-și înceteze activitatea infracțională, una dintre acestea nesupunându-se somațiilor polițiștilor, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea și prinderea acesteia.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că persoanele în cauză au 23, respectiv, 19 ani, ambele fiind domiciliate în comuna Padeș, județul Gorj.

Cu ocazia cercetării locului faptei au fost identificate un număr de 11 cioate de pomi de iarnă tăiaţi ilegal şi au fost descoperiţi la faţa locului 4 pomi de iarnă care au fost ridicaţi în vederea confiscării.

Pe numele persoanelor în cauză au fost întocmite dosare penale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *