Acasă > Știri > Două organizaţii din Germania oferă cadouri la 12.000 de copiii din Mehedinţi

Două organizaţii din Germania oferă cadouri la 12.000 de copiii din Mehedinţi

Peste 12.000 de copiii din judeţul Mehedinţi au primit zilele acestea cadouri din Germania. Este o acțiune umanitară care datează încă din 2001 și se datorează organizațiilor Masa Rotundă şi Cercul Doamnelor.

Un camion plin cu cadouri pentru copiii din Mehedinți a sosit zilele acestea tocmai din Germania, iar ajutoarele Moşului sunt membrii unor organizaţii, respectiv Masa Rotundă şi Cercul Doamnelor.

Pachetele sunt oferite de copiii din Germania, care răspund cu mare entuziasm apelului lansat de cele două organizații, în felul acesta fiind educaţi încă din copilărie în spiritul de a dărui, de a oferi o mână de ajutor semenilor.

“Acțiunea noastră se numește <<Convoiul care aduce pachete de Crăciun>>. Anul acesta am adunat 132.000 de pachete care vor ajunge în Moldova, Ucraina, Bulgaria, iar dintre acestea 80.000 sunt pentru România. Pe de o parte se bucură copiii din Germania, care pregătesc aceste pachete și de cealaltă parte copiii din România, care le primesc”,

a spus reprezentanta Cercului Doamnelor din Germania, care a însoțit convoiul în România.

Fiecare copil din Germania pregăteşte un pachet corespunzător grupei lui de vârstă, cu jucării, dulciuri, hăinuţe, rechizite. Cadourile împachetate sunt aduse în centre de depozitare în Germania, de acolo membrii organizațiilor Masa Rotundă şi Cercul Doamnelor le ambalează în cutii, le etichetează pe grupe de vârstă şi apoi se ocupă de transportul lor pentru a le aduce în România.

“Este o mare bucurie ca prietenii noștri din Germania să fie alături de noi. Din păcate, copiii din județul Mehedinți au nevoie de aceste pachete. Noi îi susținem cu ceea ce înseamnă transport, distribuirea acestor pachete în județ. Anul trecut am împărțit circa 6.000 de pachete, anul acesta sunt 12.000 de pachete”, spune Andrei Iordănescu, reprezentantul Mesei Rotunde din Drobeta-Turnu Severin.

Marți seară, convoiul a ajuns la Breznița Ocol, o localitate din apropierea municipiului Drobeta Turnu Severin. Reprezentanții celor două organizații din Germania au fost primiți cu mare entuziasm de copiii din Breznița Ocol, care le-au pregătit un frumos program artistic, din care nu au lipsit colindele românești.

„Nu contează ce este în aceste pachete, important este că toți copiii s-au bucurat de momntul acesta și mulțumim foarte mult”, a spus Moraru Aurelia, o mămică din Breznița Ocol, care și-a însoțit cele două fiice de 3,5 ani și 5 ani.

<<Convoiul care aduce pachete de Crăciun> este o acțiune umanitară care datează încă din anul 2001.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *