Acasă > Știri > Pentru deszăpezirea drumurilor județene nu există încă un operator desemnat

Pentru deszăpezirea drumurilor județene nu există încă un operator desemnat

Situație fără precedent în județul Mehedinți. Consiliul Județean nu a reușit până la această dată să desemneze operatorii de deszăpezire pentru drumurile județene, deși trebuia să facă acest lucru până la 1 noiembrie.

Județul Mehedinți intră în luna noiembrie total descoperit în ceea ce privește activitatea de deszăpezire pe drumurile județene. Locuitorii județului sunt la mila Domnului pentru că în cazul unor ninsori abundente riscă să rămână izolați, în special cei din zona de munte

Până anul acesta lucrurile în ceea ce privește activitatea de deszăpezire erau foate clare. Județul Mehedinți era împărțit în două zone de acționare, fiecare din acestea având baze de organizare și puncte de sprijin. Contractele de servicii privind activitatea de întreținere pe timp de iarnă pe drumurile județene erau asigurate la sud de DN 6 de SC Via Vita Construcții SRL și la nord de DN6 de SC Alpha Construct Sistem SA, două firme abonate la banul public de-a lungul anilor din județul Mehedinți.

În mod cel puțin suspect cele două firme nu au mai fost anul acesta interesate să se ocupe de activitatea de deszăpezire, cel puțin așa susțin oficial reprezentanții Consiliului Județean Mehedinți, cu toate că au pus la bătaie o sumă frumușică, de aproximativ 6 milioane de euro, iar ultimele ierni nu au ridicat probleme serioase, cu mici excepții în partea de nord a județului.

Până acum s-au ținut trei licitații pentru desemnarea operatorilor de deszăpezire, dar nimeni nu s-a înghesuit să participe, așa că în data de 6 noiembrie va avea loc o negociere directă. Surse din cadrul Consiliul Județean Mehedinți spun însă că la negocierea directă contractul va fi atribuit unei companii străine din domeniul construcțiilor care are filială în România și care va avea astfel posibilitatea să-și impună condițiile și să ceară pe parcursul derulării contractului și suplimentări de fonduri.

„Consiliul Județean Mehedinți a făcut trei demersuri pentru activitățile de deszăpezire ce vor urma. Ultima postare a fost pe 23 septembrie anul acesta cu limită de depunere a ofertelor 26 noiembrie a.c.. Nu a fost interesat niciun operator economic pentru serviciile de deszăpezire în această perioadă, urmând ca pe data de 6 noiembrie să fie o negociere directă. (…) Am refăcut caietul de sarcini, ne-am consultat și cu colegii de la Drumuri Naționale care sunt mai darnici cu operatorii economici și am încercat și noi să fim mai darnici din acest punct de vedere și tot fără niciun final scontat”, a precizat marți, 31 noiembrie, Marian Sârbu de la Direcția Tehnică a CJ Mehedinți, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural.

Prefectul de Mehedinți, Nicolae Drăghiea, spune că a informat Ministerul Afacerilor Interne despre situația de la Mehedinți și i-a atenționat pe responsabilii din Consiliul Județean Mehedinți să rezolve problema.

Practic, până la data de 1 noiembrie, trebuiau pregătite stocurile de material antiderapant și combustibil în bazele de organizare, utilajele pregătite să acționeze în orice moment dacă situația o impune,  iar materialul antiderapant  depozitat pe marginea drumurilor județene.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *