Acasă > Educație > Absenteismul şcolar, în atenţia poliţiştilor mehedințeni

Absenteismul şcolar, în atenţia poliţiştilor mehedințeni

O parte distinctă în spectrul delincvenţei juvenile şi a violenţei în mediul şcolar o constituie abandonul şcolar şi absenteismul şcolar, prime etape în dezvoltarea unui comportament delictual.

O acțiune organizată în data de 11 octombrie a polițiștilor în zona liceelor din municipiul Drobeta Turnu Severin demonstrează clar că o parte din elevi absentează de la ore și aleg să petreacă timpul în barurile din împrejurimi. Alături de polițiști au participat și reprezentanți de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi şi Direcţia Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Mehedinţi.

“Poliţiştii mehedinţeni au iniţiat şi organizat o acțiune pe raza judeţului Mehedinţi, pe linia prevenirii şi combaterii fenomenului infracţional şi contraventional care afectează climatul de ordine şi linişte publică în zona unităţilor de învăţământ, combaterea delincvenţei juvenile, a victimizării minorilor şi absenteismului şcolar, precum şi verificarea societăţilor de alimentaţiei publică din apropierea unităţilor de învăţământ şi a zonele frecventate de minori în care s-au comis sau există posibilitatea comiterii unor fapte antisociale care să tulbure buna desfășurare a procesului de învățământ”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți.

Astfel, în urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au verificat 36 de localuri de alimentaţie publică situate în proximitatea şcolilor, au consiliat 53 de elevi, fiind contactaţi 17 directori ai unităţilor de învăţământ.

Astfel de acţiuni vor fi desfăşurate periodic, întrucât siguranţa în şcoli şi prevenirea evenimentelor antisociale reprezintă o prioritate pentru poliţia mehedinţeană.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *