Acasă > Știri > Jandarm, instruit de cei mai buni experți chinezi în domeniul artelor marțiale

Jandarm, instruit de cei mai buni experți chinezi în domeniul artelor marțiale

Un subofițer al Jandarmeriei Mehedinți a fost instruit timp de o lună de zile de cei mai buni experți chinezi în  domeniul artelor marțiale.

 

Un jandarm din cadrul Detașamentului Mobil  se numără printre cei 40 de jandarmi români, care au participat  la  un stagiu de pregătire, sub îndrumarea unui colectiv de instructori din cadrul Trupelor Poliţiei Populare Chineze.

Stagiul comun de pregătire s-a desfășurat în perioada 11 septembrie-6 octombrie a.c., la Centrul de Perfecţionare a Pregătirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia  și a reunit  jandarmi din structurile operative ale  Jandarmeriei Române. “Timp  de o lună,  aceștia au învăţat tehnici de kata şi kumite de la experţii chinezi şi au beneficiat de o pregătire intensă pentru a-şi cunoaşte limitele fizice şi psihice.

Stagiul de pregătire în domeniul artelor marţiale a creat premisele pentru însuşirea de către personalul Jandarmeriei Române, a tehnicilor de auto-apărare şi neletale, cu sprijinul celor mai buni specialişti în domeniu”, spune Claudia Mendea, purtătorul de cuvânt al IJJ Mehedinți.

Plutonierul Valentin Stelescu are 26 ani și  este absolvent al Școlii Militare de subofițeri ,,Grigore Alexandru Ghica” Drășășani, promoția 2013,  iar în prezent își desfășoară activitatea la Detașamentul Mobil din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *