Acasă > Economie > Disponibilizări de personal la Mecanoenergetica Turnu Severin

Disponibilizări de personal la Mecanoenergetica Turnu Severin

Compania Mecanoenergetica din Drobeta Turnu Severin, aflată în reorganizare judiciară din anul 2015, trece la disponibilizări de personal în luna octombrie.

Conducerea AJOFM Mehedinți a anunțat că a fost notificată de SC Mecanoenergetica SA că începând cu data de 23 octombrie va face disponibilizări de personal. Din cele 67 de persoane angajate în momentul de față, vor fi disponibilizate 48, din care  personal tesa – 5, angajați productivi – 38 și angajați indirect productivi – 5.

Directorul AJOFM Mehedinți, Ioan Suru, spune că o mare parte din angajații care vor fi disponibilizați își vor găsi imediat un loc de muncă pentru că profesiile lor sunt foarte căutate la ora actuală pe piața muncii din Mehedinți:

„O parte a bună a lucrurilor este faptul că uitându-mă pe profesiile și ocupațiile care le au aceste persoane care vor fi disponibilizate au șansa de a-și găsi un loc de muncă în perioada imediat următoare. Vorbesc de majoritatea din cei direct productivi care sunt syrungari, lăcătuși, frezori, sudori, adică ceea ce se caută acum pe piața muncii. La preconcedierile pe care le vom organiza le vom oferi locuri de muncă conform calificărilor pe care le au”.

Compania a fost înființată în 1972. Până în 1973, a funcíonat ca Unitate zonală de producție în cadrul întreprinderii Energoreparații București din cadrul Ministerul Energiei Electrice.

Din 1973 până în 1979, uzina a purtat denumirea de Secția de producție nr. 8 în cadrul Întreprinderii Energoraparații București.

Din 1979 pâna în 1991, a funcțíonat ca Uzina de piese de schimb pentru agregate energetice în cadrul Întreprinderii Energoreparații București.

Începând cu 1991, uzina a fost transformată în SC MECANOENERGETICA SA Drobeta Turnu-Severin, fiind una dintre puținele fabrici de profil din regiune.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *