Acasă > Știri > Astăzi, 21 septembrie, este EDWARD – „Ziua europeană fără nicio moarte pe șosele”

Astăzi, 21 septembrie, este EDWARD – „Ziua europeană fără nicio moarte pe șosele”

Proiectul „EDWARD – The European Day Without A Road Death” îşi propune ca ziua de 21 septembrie 2017 să devină Ziua europeană fără niciun accident rutier mortal. Acest proiect este destinat conştientizării tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier, cu privire la riscurile la care se expun în situaţia în care nu respectă normele rutiere.

Scopul îl reprezintă adoptarea de către toate categoriile de participanţi la traficul rutier a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice. Viteza excesivă sau neadaptată la condiţiile de drum, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului sau pe fondul oboselii, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecţiuni tehnice, constituie cauze generatoare de accidente rutiere.

De asemenea, nerespectarea normelor rutiere de către biciclişti, motociclişti, mopedişti, căruţaşi şi pietoni determină producerea de evenimente rutiere.

Poliţiştii mehedințeni acţionează la nivelul judeţului Mehedinți pentru susţinerea proiectului ”EDWARD”, prin desfășurarea de acțiuni ce vizează aspecte precum prevenirea şi combaterea excesului de viteză, a conducerii sub influenţa băuturilor alcoolice, ori nerespectarea prevederilor legale privind portul centurii de siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *