Acasă > Politica > ȚELUL NOSTRU ESTE REÎNTREGIREA ȚĂRII PRIN UNIREA CU MOLDOVA!

ȚELUL NOSTRU ESTE REÎNTREGIREA ȚĂRII PRIN UNIREA CU MOLDOVA!

 

Întors de la Consiliul Național al PMP, desfășurat în paralel cu seminariile și cursurile de la Școala de vară ale aceluiași partid, domnul Răzvan Emanoil Roșca, președintele interimar al filialei județene PMP, a acceptat, cu amabilitatea-i caracteristică, să ne răspundă la câteva întrebări:

  • Instructive cursurile de la Școala de vară, domnule președinte?
  • Foarte instructive și extrem, extrem de folositoare. Chiar dacă eu am fost convocat la lucrările Consiliului Național al PMP, mi-am făcut timp și-împreună cu colega mea-doamna Gabriela Dobrotă, am participat, preț de câteva ore, la cursurile Școlii de Vară… Când ai lectori de calibrul celor care au vorbit tinerilor noștri, n-au cum să nu fie folositoare cursurile astea.
  • Văd că puneți bazele unui mod modern de abordare a politicii, deși aproape toate celelalte partide politice din România organizează acest gen de instructaje, prin intermediul Școlilor de Vară…
  • O fi, dar am mai văzut și eu cum se pune problema acolo, cum totul se structurează în jurul unor sloganuri (multe dintre ele, desuete), iar interpretarea se face în funcție de toanele șefului suprem din acel moment. La noi se construiește altfel, iar liderii actuali, precum și viitorii activiști de bază, sunt instruiți să aprecieze situațiile ținând cont de absolut toate particularitățile de moment.
  • Traian Băsescu a participat la ambele evenimente?
  • Și domnia sa, precum și cei doi președinți executivi. Eugen Tomac și Valeriu Steriu. Nu numai că au participat, dar au condus lucrările Consiliului Național, au vorbit tinerilor, au trasat direcții de acțiune și au făcut cam tot ce fac liderii celui mai activ și mai serios partid de Opoziție din acest moment, din România.
  • În ce privește obiectivele de politică externă ale PMP-ului, ce ne-ați putea spune?
  • Să nu trecem peste obiectivele imediate și de acută importanță pentru toți românii, în ce privește situația internă! Vom avea, se aude, proteste ale sindicatelor, ca răspuns la noul sistem de plată a impozitelor salariale. În criză evidentă de fonduri, partidele aflate la guvernare calcă totul în picioare, fără alegere, pedepsind toți românii, dar mai ales pe cei care mai muncesc în această țară. Nu este normal nici ceea ce fac ei, dar nici pasivitatea sau lipsa de vigoare a protestelor celorlalte partide aflate în Opoziție. Noi vom fi alături de români, așa cum am fost întotdeauna! În ceea ce privește linia noastră de politică externă, rămânem fideli respectării și promovării valorilor europene, militând, cu toate puterile noastre, pentru REÎNTREGIREA ȚĂRII prin UNIREA CU MOLDOVA! Acesta este țelul nostru suprem.

 

A consemnat Marius CILIBIA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *