Acasă > Cultura > Artă > Manifestări de Ziua Pompierilor – expoziție de pictură la sediul ISU „Drobeta”

Manifestări de Ziua Pompierilor – expoziție de pictură la sediul ISU „Drobeta”

      

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Pompierilor din România, marţi, 12 septembrie a.c., începând cu ora 12.00,  la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Drobeta” al Judeţului Mehedinţi a avut loc vernisajul expoziţiei personale de artă plastică al artistei  Oara Larisa Mutu – Mindoiu.

La eveniment au fost prezenți colegii artistei  Oara Larisa Mutu – Mindoiu,  pompier de 11 ani în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi. „Vreau să vă spun că am gândit această expoziție ca un omagiu tuturor pompierilor din România. Nu întâmplător am venit cu aceste lucrări, am vrut să fie o pată de culoareMajoritatea lucrărilor expuse reprezintă peisaje din zona de unde provin eu, dar și din orașul acesta care m-a adoptat”, a spus  Oara Larisa Mutu – Mindoiu.

Inspectorul șef al ISU Drobeta, col. Florentin Dragomir, a declarat cu acest prilej că instituția pe care o reprezintă se mândrește cu faptul că are un asemenea artist în rândul său:  “Așa cum știți în rândul nostru din 2006 au intrat mulți colegi din tot spectrul pregătirilor profesionale și am avut această șansă ca în mijlocul nostru să se afle și un pictor. Noi încercăm să o susținem și să prezentăm operele sale”.

Artista s-a născut la 5 martie 1978 în oraşul Tîrgu Jiu, însă copilăria şi-a petrecut-o la Pocruia în Tismana, unde a deprins taina picturii şi a sculpturii. Chemarea spre artă a simţit-o încă de când “a putut ţine în mână un instrument care lasă urme sau semne” cum ne spune chiar ea, personificând “cărţi, caiete căzute în mână ca din întâmplare, chiar şi pereţii casei în care locuia”.

După absolvirea facultăţii, fiind licenţiată în arte – arte plastice şi decorative, a profesat în cadrul “Palatului Copiilor” din municipiul Drobeta Turnu Severin, insuflându-le elevilor dragostea pentru artă şi obţinând numeroase premii, rezultate ale muncii depuse.  De 11 ani a ales să devină pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al Judeţului Mehedinţi, cultivând în rândul semenilor educaţia preventivă şi modul de comportare în cazul producerii unor situaţii de urgenţă, astfel, aceştia vor fi mai pregătiţi pentru a face faţă evenimentelor negative şi vor acţiona benevol în sprijinul comunităţii.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *