Acasă > Știri > Amenzi uriaşe pentru angajatorii cu nereguli. Firmele, luate „la puricat” de ITM

Amenzi uriaşe pentru angajatorii cu nereguli. Firmele, luate „la puricat” de ITM

Amenzi uriașe au fost aplicate în luna iulie de Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi, în urma a peste 100 de controale efectuate la agenții economici din județul Mehedinți. Două persoane au fost depistate că munceau la negru.

 

În luna iulie 2017 Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinţi a desfăşurat 130 acţiuni de control, în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 105.500 de lei. Au fost depistate 2 persoane care lucrau „la negru”. În afară de aceste 2 persoane care desfăşurau activitate fără a avea încheiat în formă scrisă contract individual de muncă sau mai depistat şi un număr de 27 de persoane pentru care angajatorul nu a respectat termenele de înregistrare în aplicaţia REVISAL în cazul începerii activităţii şi respectiv încetării contractelor individuale de muncă.

„Nu funcționăm după un plan de amenzi prestabilit, sancțiunile contravenționale sunt aplicate conform legii și ne concentrăm pe impactul acțiunilor de susținere eficientă a securității și sănătății în muncă prin politici comune și implicare a tuturor celor responsabili. În același timp urmărim creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și salariaților cu privire la necesitatea muncii legale”, spune inspectorul șef Nicea Mergeani de la ITM Mehedinți.

În domeniul relaţiilor de muncă, au fost verificaţi 66 de angajatori şi s-au constatat 44 încălcări ale actelor normative din domeniu, pentru care s-au aplicat 44 sancţiuni din care 20 amenzi în valoare de 63.500 lei (două amenzi în valoare totala 20.000 lei aplicate celor 2 angajatori la care s-au depistat 2 persoane fără forme legale de angajare).

În aceeaşi perioadă, în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă  au fost efectuate 64 de acţiuni de control, ocazie cu care, la 31 angajatori, s-au constatat 49 deficienţe pentru care s-au aplicat 49 sancţiuni dintre care 6 amenzi în valoare totală de 42.000 lei. Angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 2 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi încadrate sau nu ca fiind accidente de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *