Acasă > Știri > Restricţie temporară de circulaţie în județul Mehedinți

Restricţie temporară de circulaţie în județul Mehedinți

Astăzi, 3 august, între orele 12:00 – 20:00, pe drumurile naționale și județene din Mehedinți, sunt instituite restricţii de circulaţie pentru autovehiculele cu o masă autorizată > 7,5 tone.

Având în vedere avertizarea meteo Cod Portocaliu de caniculă şi disconfort termic accentuat, valabilă şi pentru judeţul Mehedinţi, s-a instituit joi, 3 august a.c., în intervalul orar 12:00- 20:00, restricţia temporară a circulaţiei vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe drumurile naţionale şi județene. Sunt exceptate de la această restrictive transporturile de persoane, de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală, vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră, transporturi funerare, transporturi pentru distribuire de carburanţi.

Poliţiştii rutieri mehedinţeni, monitorizează traficul pe toate sectoarele de drumuri naţionale şi judeţene în vederea respectării restricţiilor menţionate.

“Precizăm că măsura restricţionării circulaţiei rutiere a fost luată în vederea protejării sectoarelor de drum asfaltat pe care, din cauza temperaturilor ridicate, se produc deformaţii majore, ireversibile, cu pierderea stabilităţii îmbrăcaminţii rutiere”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Mehedinți .

Conducătorii autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone vor fi îndrumaţi de poliţişti către parcările şi locurile special amenajate întâlnite pe sectoarele de drum.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *