Acasă > Știri > Doi angajaţi ai Primăriei Prunişor au murit într-un accident feroviar

Doi angajaţi ai Primăriei Prunişor au murit într-un accident feroviar

Doi angajați ai Primăriei comunei mehedințene Prunișor și-au pierdut viața joi dimineață, în jurul orei 10,45, într-un cumplit accident pe calea ferată, în localitatea Ghelmegioaia. Localnicii sunt consternați de durere mai ales că astăzi, de Sfântul Ilie, este nedeie în sat.

Este vorba de Sorin Ungureanu (29 de ani), secretarul Primăriei Prunișor și Sandu Rusu (53 de ani), funcționar în cadrul aceleași primării. La volanul autoturismului se afla Sandu Rusu, cel care potrivit cercetărilor făcute de polițiști, este vinovat de producerea accidentului.

„Vorbim despre un accident de circulație produs la intersecția unui drum comunal la pasajul peste calea ferată produs ca urmare a nerespectării regulilor de trecere, respectiv nerespectarea culorii semaforului și a semnalelor acustice la trecerea la nivel. În urma coliziunii cu un tren a rezultat decesul atât al conducătorului auto, cât și al pasagerului aflat în autoturism”, a precizat subcomisarul Claudiu Bebec, șeful Biroului Poliției Rutiere Mehedinți.

Impactul a fost extrem de violent, cei doi bărbați decedând pe loc.

Autoturismul a fost târât circa 200 de metri de la locul impactului. Martorii oculari spun că trupul lui Sandu Rusu a fost pur și simplu zdrobit în urma loviturii. În autoturism s-a găsit și o sumă de bani importantă, cel mai probabil aparținând Primăriei Prunișor.

„Când am ajuns la fața locului am constatat că un tren a lovit frontal o dubiță din care a rezultat două victime care nu au fost încarcerate, erau aruncate din autoturism”, a precizat plutonierul major Cătălin Oprițoiu.

În trenul Interregio cu trei vagoane, care circula spre Drobeta Turnu Severin, se aflau câțiva zeci de călători, care au fost nevoiți să aștepte peste două ore în tren până când a fost reluată circulația.

„Eu eram în vagonul de la mijloc, nu s-a simțit cine știe ce, doar o bubuitură, apoi cam 100 de metri a mers cu praf. M-am speriat puțin, doar când a oprit ne-am dat seama că s-a întâmplat necazul”, a povestit un călător.

Localnicii din Ghelmegioaia, care astăzi de Sfântul Ilie, au nedeie în sat s-au adunat cu mic cu mare la locul tragediei. Sunt muți de durere, mai ales că Sandu Rusu era un om de-al locului, dintr-un sat vecin.

„Îl cunoșteam pe cel care a decedat, pe Rusu, era din satul Gutu. Ne pare rău, să-i fie țărâna ușoară. Era cu apa aici în sat, mai avea probleme la bazin, mai urca la o pompă de apă. Era un om de milioane, o persoană deosebită” a spus Costel Popescu, localnic din Ghelmegioaia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *