Acasă > Societate > Fonduri importante prin PNDL pentru Turnu Severin

Fonduri importante prin PNDL pentru Turnu Severin

Un drum din cartierul Schela Cladovei FOTO Arhivă

Mai multe proiecte iniţiate de primarul Severinului, Marius Screciu, vor fi finanțate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, a anunțat miercuri Ministerul Dezvoltării Regionale.

În municipiul Drobeta Turnu Severin vor fi finanțate 12 obiective de investiții, exact câte au fost solicitate de către Primăria municipiului.

Este vorba de reabilitarea drumurilor în Gura Văii (3.414.388 lei), Schela Cladovei și Dudașul Schelei (12.333.219 lei), precum și dotarea mai multor unități școlare de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin, respectiv Colegiul Național Pedagogic Ștefan Odobleja, Colegiul Tehnic Domnul Tudor, Grădinița cu Program Prelungit nr. 21, Grădinița cu Program Prelungit nr. 22, Grădinița cu Program Prelungit nr. 7, Liceul de Artă I. Șt. Paulian, Colegiul Tehnic de Transporturi Auto, Școala Gimnazială nr. 15, Școala Postliceală Sanitară.

De asemenea, vor fi reabilitate două dintre licee de top din oraș, Colegiul Național Traian și Colegiul Național Gheorghe Țițeica, precum și baza sportivă a Colegiului Tehnic Decebal.

“Este o veste foarte bună pe care o așteptam cu mare încredere. Drumurile în aceste cartiere trebuiau neapărat asfaltate și iată că astăzi le-a venit rândul. Important este și faptul că vom reabilita cu aceste fonduri și două licee importante din orașul nostru”, a declarat primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Marius Screciu.

Cel mai probabil lucrările vor începe în primăvara anului viitor, având în vedere perioada destul de lungă pentru stabilirea firmelor de construcții prin organizarea licitațiilor publice.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *